Videorecept: Hráškový toast so šampiňónmi

💁🏻‍♂️ videorecept na víkend:
#HraskovyToastSoSampinonmi 👨‍🍳

videorecept na #MojeJedlo v spolupráci s Lidl Slovensko
písaný recept + suroviny pod videom na youtube
#nebudkonzervatrebasivarit #javamvarim

https://youtu.be/NLV00qtj0t0

postup:
● Šampiňóny dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou. Nožičky pokrájame nadrobno, klobúčiky zase na hrubšie plátky.
● V panvici na olivovom oleji 5 minút opekáme pokrájané cibuľky aj posekané nožičky húb. Pridáme hrášok. Miešame a opekáme ďalších 5 minút.
● Dochutíme lyžičkou soli, mletým čiernym korením. Premiešame. Podlejeme vodou (50 ml) a pod pokrievkou varíme ešte 5 minút.
● Po dovarení pridáme šťavu z polovice citróna, najemno postrúhaný parmezán a všetko spojíme roztláčadlom na zemiaky, prípade vidličkou.
● Plátky šampiňónov nasucho opekáme v panvici 2 minúty z každej strany. Podlejeme sójovou omáčkou, posypeme sezamom a ihneď ako tekutina v panvici zredukuje, odložíme bokom.
● Plátky chleba potrieme z oboch strán maslom a opečieme na grilovacej panvici do zlatista.
● Toasty vrchovato naložíme hráškovou zmesou. Ozdobíme opečenými hubami.

TIP: toasty po opečení potrite cesnakom. Pri servírovaní skúste hráškové toasty ešte pokvapkať ovocným balzamikom. Ak máte radi pikantné, primiešajte k hrášku štipku wasabi.

suroviny:
mrazený hrášok 200 g
jarná cibuľka 2 ks
olivový olej 2 PL
citrón 1/2 ks
parmezán 35 g
šampiňóny 2 ks (väčšie)
maslo 40 g
chlieb, bageta 4 krajce
sójová omáčka 1 PL
soľ, čierne korenie, sezam

● porcie: 4 ks  ● čas prípravy: 25 min

 

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco
youtube.com/channel/UC-Fbe0qE8EWj_saej3t6V0A