🌱 #MedvediCesnak : sezóna je v plnom prúde, takže verím že príde vhod aj recept na pesto.
postup:
● Medvedí cesnak dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou, následne osušíme, nadrobno pokrájame a vložíme do ručného mixéra.● Pridáme oriešky, petržlenovú vňať, na menšie kocky pokrájaný parmezán a šťavu z polovice citróna.
● Nárazovo mixujeme na etapy a medzitým podľa potreby premiešame obsah mixéra smerom od stien do stredu. Olivový olej (6 PL) pridávame po lyžiciach.
● Pesto zamiešame do cestovín, používame ako dip so zeleninou, tyčinkami alebo pečivom a chutí skvelo na hrianke. Ak vynecháte parmezán a oriešky, pesto je vhodné aj ako prísada do polievky, po dovarení dodá aj iným jedlám aromatickú a jarnú chuť.
● Pokiaľ hotové pesto ihneď nepoužijeme, skladujeme ho v chlade, obsah pohára zbavíme vzduchových bublín a zalejeme zvyškom oleja.
suroviny:
medvedí cesnak 50 lístkov
píniové oriešky 20 g
citrón 1/2 ks
parmezán 20 g
olivový olej 10 PL
petržlenová vňať
● porcie: 120 ml● čas prípravy: 10 min