Videorecept: Karfiol v panvici

💁🏻‍♂️ karfiolový víkend je tu!
#karfiolvpanvici 👨‍🍳

videorecept na #MojeJedlo v spolupráci s Lidl Slovensko
písaný recept + suroviny pod videom na youtube
#nebudkonzervatrebasivarit #javamvarim #spolupraca

https://youtu.be/LsigjpivTIc

postup:
● Karfiol zbavíme hrubších vonkajších listov. Tie menšie a jemnejšie však použijeme a spolu s hrubšími stredovými časťami karfiolu ich pokrájame na menšie kúsky. Zvyšok karfiolu ručne rozoberieme na menšie časti. Dôkladne prepláchneme pod tečúcou vodou.
● V hlbšom hrnci privedieme do varu vodu s lyžicou soli a lyžicou octu. Najskôr do vriacej vody vložíme pokrájané hrubšie časti a listy. Varíme 4 minúty. Potom pridáme aj menšie ružičky karfiolu a všetko spolu varíme ďalšie 3 minúty. Scedíme a odložíme bokom.
● V malej panvici nasucho 3-4 minúty opečieme rascu (1 ČL) a čierne korenie (1 ČL). Ohriate koreniny premiestnime do kamenného mažiara a rozdrvíme na prášok. Pridáme mletú papriku (1 ČL), kurkumu (1 ČL), soľ (1 ČL), premiešame a odložíme bokom.
● Vo väčšej a hlbšej panvici rozpustíme maslo a 3 minúty na ňom opekáme nakrájané cibuľky a nasekaný cesnak. Poprášime pripravenou zmesou korenín, krátko opečieme a ihneď pridáme varený karfiol aj s listami. Priebežne miešame a opekáme 7-8 minút.
● Na záver obsah panvice pokvapkáme šťavou z polovice citróna. Posypeme strúhankou (3 PL) a najemno strúhaným parmezánom (2 PL). Dôkladne premiešame aby vsiakla všetka tekutina, primiešame petržlenovú vňať a ihneď servírujeme. Zvyškom parmezánu posypeme jednotlivé porcie. Pokvapkáme olivovým olejom.

TIP: Karfiol z panvice výborne chutí s nadýchaným zemiakovým pyré. Doplňte ho aj lyžicou jogurtu, čerstvými bylinkami či fermentovanou zeleninou alebo kyslými uhorkami.

suroviny:
menší karfiol 1 ks (do 500 g)
ocot 1 PL
maslo 40 g
cesnak 2 ks (strúčiky)
jarná cibuľka 2 ks
rasca celá 1 ČL
čierne korenie celé 1 ČL
kurkuma 1 ČL
mletá paprika 1 ČL
citrón 1/2 ks
strúhanka 3 PL
strúhaný parmezán 60 g
petržlenová vňať, soľ, olivový olej (+ zemiakové pyré ako príloha)

● porcie: 3 ● čas prípravy: 25 min

 

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco
youtube.com/channel/UC-Fbe0qE8EWj_saej3t6V0A