🌽 uvarte si farebný víkend 💁🏻♂️ #KukuricovaPolievka #CornSoup
premeňte sezónnu surovinu na polievkový zážitok!
Písaný recept aj so surovinami nájdete priamo pod videom na youtube!
videorecept na #MojeJedlo v spolupráci s Lidl Slovensko
#spolupraca
https://youtu.be/VVw3OHi0yEgpostup:
● Umyté klasy kukurice zarovnáme v dolnej časti kvôli stabilite a vertikálnym rezom zo všetkých strán postupne oddelíme zrná. Orezané klasy odložíme bokom, takisto ich použijeme do polievky.
● Vo väčšom hrnci na olivovom oleji 3 minúty opekáme pokrájanú cibuľu.
● Potom pridáme kukuričné zrná a pokračujeme ďalších 10 minút, priebežne miešame. Nakoniec odoberieme pár lyžíc kukurice pre záverečné vloženie do polievky.
● Poprášime kurkumou, pridáme posekaný cesnak aj strúhaný zázvor a na veľmi slabom plameni premiešame.
● Všetko zalejeme vriacou vodou (1 100 ml). Pridáme očistený a pokrájaný batat, zrezané klasy kukurice a pod pokrievkou varíme 20 minút.
● Po dovarení vyberieme kukuričné klasy.Ochutíme lyžicou soli a štipkou korenia. Polievku rozmixujeme do hladka ponorným mixérom a nakoniec vmiešame aj hrsť posekanej petržlenovej vňate.
● Do každej porcie vložíme bohatú dávku jogurtu alebo neochutenej šľahačky, posypeme pokrájanou papričkou, posekanou petržlenovou vňaťou a ozdobíme opečenými zrnkami kukurice.TIP: Namiesto vody, môžete v pomere 1:1 podliať polievku aj obľúbeným vývarom, chuť bude ešte intenzívnejšia. Určite nevynechajte jogurt alebo smotanu, dodajú mierne nasladlej polievke nezameniteľnú krémovú chuť. Tú dosiahnete aj pridaním kokosového mlieka s ktorým môžete rozmixovanú polievku ešte krátko prevariť.
facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco
youtube.com/channel/UC-Fbe0qE8EWj_saej3t6V0A