Videorecept: Krémový špenát s pečenými zemiakmi

💁🏻‍♂️ aj obyčajný špenát môže chutiť inak, vyskúšajte verziu so syrom feta a opečenými zemiakmi: #KremovySpenat 🌱 #PeceneZemiaky

➡ Písaný recept aj so surovinami nájdete priamo pod videom na youtube!
➡ videorecept na #MojeJedlo v spolupráci s Lidl Slovensko
#spolupraca

https://youtu.be/j_R4zkyVsD0

● Ošúpané zemiaky pokrájame na malé kocky. Pridáme strúhanku (1 PL), kukuričný škrob (1 PL) a mletú papriku (1 ČL). Premiešame a rozmiestnime na plechu s papierom na pečenie. Pečieme 20 minút pri teplote 190 °C. Potom pokropíme olivovým olejom a vložíme ešte na 5-10 minút do rúry.Po dopečení ochutíme soľou. Čas pečenia treba prispôsobiť veľkosti a odrode zemiakov.
● V hrnci na olivovom oleji (2 PL) opečieme nasekanú cibuľu. Po 5 minútach pridáme pokrájáný cesnak, štipku mletého korenia a miešame ešte ďalšie 2 minúty.
● Do hrnca pridáme pokrájané listy špenátu a miešame kým sa objem špenátu zredukuje približne na tretinu. A následne pod pokrievkou pomaly dusíme 8-10 minút.
● K dusenému špenátu pridáme nadrvený syr feta. Premiešame a necháme ešte 5 minút postáť. Nakoniec všetko spojíme ponorným mixérom.
● Krémový špenát podávame vo forme hustejšieho prívarku resp. kaše s porciou opečených zemiakov, doplníme opečeným alebo vareným vajíčkom na mäkko.
● porcie: 2 ● čas prípravy: 30 min
 

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco
youtube.com/channel/UC-Fbe0qE8EWj_saej3t6V0A