Videorecept: Hummus

domáci cícerový #HUMMUS 👨‍🍳

► Jedlo staré ako ľudstvo samé
► Objavte nové kombinácie s pridaním najrôznejších korenín
► Inšpirujte sa ako hummus ďalej kombinovať v kuchyni
►viac vám prezradím v rozšírenom videu na na youtube, kde nájdete aj písaný recept spolul so surovinami!

videorecept na #MojeJedlo v spolupráci s Lidl Slovensko
#spolupraca

https://youtu.be/2s5T6W-3VR8

● Sušený cícer namočíme vo vode aspoň na 6 hodín resp. cez noc. Scedíme, prepláchneme a varíme v hrnci s vodou do zmäknutia 50 minút až 1 hodinu.
● Uvarený cícer scedíme (vývar odložíme) a necháme čiastočne vychladnúť. Použiť môžeme aj konzervovaný resp.varený cícer (460 g bez nálevu).
● Uvarený cícer vložíme do širšieho mixéra s čepeľou. Pridáme strúčik cesnaku a mixujeme, miestami mixér zastavujeme a stierkou premiešame smerom do stredu.
● K cíceru pridáme soľ (1 ČL), drvenú rímsku rascu (1 ČL), olivový olej (1 PL), šťavu z polovice citróna a 100-150 ml cícerovej vody (vývaru). Rozmixujeme. Každý sušený cícer má po uvarení odlišné absorbčné vlastnosti, vývar teda pridávajte podľa potreby.
● Na záver do mixéra pridáme dve až tri lyžice sezamovej pasty Tahini. Rozmixujeme dohladka. Množstvo pridanej pasty určuje výslednú hustotu celého jedla. Myslite však na to, že čerstvo pripravený hummus po uskladnení v chlade ešte stuhne.
● Hummus servírujeme v miske alebo na dezertnom tanieri. Porciu rozotrieme, polejeme olivovým olejom a posypeme mletou paprikou, prípadne čili, semienkami, zrniečkami alebo makom.

TIP: Hummus využijete ako nátierku, dip alebo pomazánku.Výborne ladí s tyčinkami surovej uhorky či mrkvy. Pridajte k nemu opečenú tortillu, pitu alebo batatové hranolky. Hummus skladujte vo vzduchotesnej nádobe, povrch zalejte olivovým olejom, čím predlžujete jeho trvanlivosť.
 

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco
youtube.com/channel/UC-Fbe0qE8EWj_saej3t6V0A