👨🍳 verím že recept na túto jednoduchú polievku príde vhod nielen v novembri
ZEMIAKOVO-CESNAKOVÁ POLIEVKA +► užitočné rady, návody a triky vám prezradím vo videu na na youtube, kde nájdete aj písaný recept spolu so surovinami!
videorecept na #MojeJedlo v spolupráci s Lidl Slovensko
#spolupracapostup: ● Jednu hlávku cesnaku prekrojíme horizontálne na polovice. Pokvapkáme olivovým olejom, zabalíme do alobalu a pečieme 40 minút v rúre s teplotou 220°C. Potom alobal otvoríme a pečieme ešte 5-10 minút pri teplote 200 °C.
● V hlbšom hrnci na olivovom oleji (5 PL) opečieme plátky pokrájanej cibule. Po 5 minútach pridáme aj sušený tymian a očistené, nahrubo posekané strúčiky z druhej hlávky cesnaku. Miešame a opekáme 2-3 minúty.
● Do hrnca pridáme nahrubo postrúhané zemiaky, štipku čierneho korenia a lyžicu soli. Všetko dôkladne premiešame. Zalejeme vriacou vodou (1,5 l) a pod pokrievkou varíme 25 minút.
● Upečený cesnak vytlačíme z obalu a po dovarení pridáme priamo do polievky. Všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom.
● Do rozmixovanej polievky primiešame najemno posekané jarné cibuľky a hrsť petržlenovej vňate, podľa potreby dochutíme soľou či korením.
● Podávame s opečenou hriankou a strúhaným parmezánom priamo do porcie.TIP: Priamo do hotovej polievky skúste pridať aj lyžicu bryndze a čerstvú pažítku či kôpor.Rozmixované zemiaky polievku zahustia a postarajú sa aj o krémovejšiu konzistenciu, pridať však môžete aj smotanu alebo jogurt. Opečené hrianky môžete alternovať krutónmi.
● porcie: 6-7 ● čas prípravy: 60 min
facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco
youtube.com/channel/UC-Fbe0qE8EWj_saej3t6V0A