Videorecept: Pórková nátierka s bryndzou

💁🏻‍♂️ PÓRKOVÁ NÁTIERKA S BRYNDZOU
👉 skombinujte ju s krekrami alebo jednohubkami, čerstvým pečivom, primiešajte ju k uvareným cestovinám
👉 zrieďte ju kyslou smotanou a získate aromatický dip k tyčinkám alebo chipsom.

► viac priamo vo videu na youtube, kde nájdete aj písaný recept spolu so surovinami!

videorecept na #MojeJedlo #spolupraca s Lidl Slovensko

https://youtu.be/HaE6KZ5AxkE

POSTUP:
● Pór zbavíme korienkov a poškodených listov, umyjeme a pokrájame. Následne opäť prepláchneme pod tečúcou vodou, zbavíme posledných nečistôt usadených medzi jednotlivými vrstvami a vysušíme v utierke.
● V panvici s rozohriatym olivovým olejom (3 PL) krátko opečieme pokrájaný cesnak, papričku a štipku čierneho korenia. Na slabom plameni miešame asi minútu kým olej získa chuť a vôňu.
● Do panvice pridáme aj pokrájaný pór. Miešame a opekáme približne štvrťhodinu resp. kým pór viditeľne získa opečenú farbu, skaramelizuje a zostane takmer vláčny. Priemiestnime do studenej nádoby a necháme celkom vychladnúť.
● Do kuchynského mixéra s čepeľou vložíme vychladnutý pór, pridáme štipku soli, čajovú lyžičku citrónovej šťavy a rozmixujeme. V prípade potreby mixér zastavujeme a stierkou premiešame smerom do stredu.
● Na záver do mixéra pridáme bryndzu, ešte raz rozmixujeme a podľa potreby dochutíme soľou.
● Nátierku štedro navrstvíme na opečené hrianky alebo pečivo. Posypeme mletou paprikou (skúste použiť mletú údenú papriku) a ozdobíme čerstvou alebo nakladanou zeleninou, varenými vajíčkami.

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco
youtube.com/channel/UC-Fbe0qE8EWj_saej3t6V0A