Videorecept: Pečený tekvicový šalát so syrom

💁🏻‍♂️ pečený tekvicový šalát so syrom 🎃 a čerstvá spolupráca s YEME plnochutné potraviny

🔺celý postup už je na youtube, spolu s písaným receptom (link v komentároch)!

POSTUP:
👉 tekvicu umyjeme, prekrojíme a zbavíme stredovej časti. Pokrájame na kúsky veľkosti jedného sústa.
👉 cibuľu pokrájame na plátky a spolu s tekvicou premiestnime na plech.
👉 semienka horčice rozdrvíme v mažiari na prášok, ktorým posypeme zeleninu. Pridáme morskú soľ (1 ČL), štipku čierneho korenia, posekané lístky šalvie, dve lyžice olivového oleja a všetko zmiešame tak aby bola tekvica dôkladne obalená koreninami aj olejom. Navrch pridáme strúčiky cesnaku v šupke.
👉 plech vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme najskôr polhodinu v bežnom režime (pečenie zhora/zdola) a potom ešte štvrťhodinu v režime s horúcim vzduchom pri teplote 200 °C. Po upečení necháme čiastočne vychladnúť.
👉 zvyšok oleja (2 PL) vyšľaháme so šťavou z polovice citróna. Pridáme cesnak vytlačený z upečených strúčikov, premiešame a dochutíme štipkou soli.
👉 upečenú tekvicu premiestnime na servírovací tanier, pridáme syr Robiola ručne potrhaný na nepravidelné štedré kusy, polejeme dressingom, doplníme tekvicovými jadierkami a dochutíme sumac korením.
SUROVINY:
menšia tekvica hokkaido 1 ks / cca.900 g po očistení
červená cibuľa 2 ks
cesnak 3 strúčiky
horčicové semienka 1 PL
čerstvá šalvia 5-6 lístkov
olivový olej 4 PL
citrón 1/2 ks
soľ, sumac, čierne korenie
syr Robiola 3 Latti 1 ks
tekvicové jadierka
🍽 2-3 ⏱ 50 MIN

#MojeJedlo #NebudKonzervaTrebaSiVarit #JaVamVarim #Spolupraca #yemeplnochutnepotraviny #yemepotraviny #yeme #PumpkinSalad #TekvicovySalat

 

youtu.be/N5j9duwN3R4
facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco