Videorecept: Šošovicové karí s ryžou

‍💁🏻‍♂️ každé karí je vždy chuťovo výnimočný zážitok 😋
skúste najnovšiu verziu zo šošovice a s jazmínovou ryžou 👨‍🍳
🔺celý postup už je na youtube, spolu s písaným receptom (link v komentároch)!

👉Semienka feniklu, horčice, rascu, klinčeky a čierne korenie nasucho opečieme na rozohriatej panvici. Postačia 3-4 minúty a treba dbať na to aby sa koreniny nespálili ale iba opiekli a získali intenzívnu arómu a chuť. Zahorúca obsah panvice rozdrvíme v kamennom mažiari. Potom primiešame kurkumu, papriku, škoricu a kardamóm.
👉 V hlbokej panvici ohrejeme olivový olej (5 PL), pridáme pokrájanú cibuľu a opekáme 7-8 minút. Potom pridáme cesnak pokrájaný na plátky a postrúhaný zázvor, miešame ďalšiu minútu.
👉 Obsah panvice poprášime pripravenou zmesou korenín a premiešame.
👉 Pridáme pokrájanú mrkvu, prepláchnutú a scedenú šošovicu, paradajkový pretlak (3 PL), vodu (600 ml) a husté kokosové mlieko (400 ml). Premiešame a pod pokrievkou pri slabej intenzite varíme 30-35 minút. Po dovarení necháme ešte aspoň štvrťhodinu postáť kým sa chute prepoja. Na záver pridáme bohatú dávku posekanej petržlenovej vňate a podľa potreby dochutíme morskou soľou.
👉 príloha: prepláchnutú ryžu 10 minút povaríme v 1,2 násobnom množstve vody. Potom necháme odpočívať pod pokrievkou a pred servírovaním pokvapkáme citrónovou sťavou.

🍽 4 ⏱ 50 MIN
SUROVINY:
šošovica 250 g
mrkva 300 g
čerstvý zázvor 50 g
cibuľa 1 ks
strúčiky cesnaku 3 ks
olivový olej 5 PL
paradajkový pretlak 3 PL
kokosové mlieko v konzerve 400 ml
petržlenová vňať 1 viazanička
jazmínová ryža 300 g
citrón 1 ks
masala:
semienka feniklu 1 ČL
horčicové semienka 1 ČL
rímska rasca 1 ČL
klinčeky 4 ks
čelé čierne korenie 1/2 ČL
kurkuma 1 ČL
mletá údená paprika 1 ČL
mletá škorica 1/2 ČL
mletý kardamóm 1/2 ČL

#MojeJedlo #NebudKonzervaTrebaSiVarit #JaVamVarim #Spolupraca #yemeplnochutnepotraviny #yemepotraviny #yeme #SosovicoveKari YEME plnochutné potraviny

 

https://youtu.be/Cqd02gchx-c
facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco