Videorecept: Cibuľová nátierka

💁🏻‍♂️ využite cibuľu na maximum: upečte aj šupky a máte dip, predjedlo, syrovú prílohu alebo dokonca aj doplnok k cestovinám.

🔺pozri aj hlavné video , link u mňa v profile!

POSTUP:
Cibule očistíme, šupky dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme v utierke.
Vysušené cibuľové šupy rozmiestnime na plechu vystlanom papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C. Pečieme približne 12-15 minút resp. kým sú všetky kúsky prepečené a dajú sa rozdrviť medzi prstami. Necháme vychladnúť a potom rozmixujeme so štipkou morskej soli v mixéri na prášok.
Očistené cibule pokrájame na tenké plátky.
V panvici ohrejeme sezamový a olivový olej, pridáme pokrájanú cibuľu a pomaly opekáme. Keď cibuľa zmäkne a zostane vláčna, pridáme sušený tymian a štipku mletého čierneho korenia. Cibuľu opekáme celkovo až 12-15 minút a potom necháme vychladnúť.
Syr roztlačíme vidličkou alebo pretláčadlom na zemiaky. Pridáme cibuľový prášok a 2/3 opečenej cibule. Všetko dôkladne spojíme vidličkou alebo stierkou.
Nátierku štedro nanesieme na tanier a ozdobíme zvyškom opečenej cibule a čerstvou pažítkou.
TIP: Výdatná chuť a aróma opečenej cibule v spojení s lahodným syrom sa postarajú o sýte jednohubky, občerstvenie alebo ľahkú večeru. Krémová chuť výborne vynikne na pečiva, tortille, poslúži ako dip k tyčinkám, čipsom alebo jú skúste primiešať k čerstvo uvareným a ešte horúcim cestovinám!

SUROVINY:
syr Robiola Marzolina 250 g
biela cibuľa 150 g
červená cibuľa 150 g
sezamový olej 2 PL
olivový olej 1 PL
sušený tymian 1 KL
mleté čierne korenie, morská soľ, pažítka
+ tyčinky, tortilly, pečivo, cestoviny alebo chlieb
🍽 3-4 ⏱ 20 MIN
všetko potrebné zoženiete v YEME plnochutné potraviny
#MojeJedlo #NebudKonzervaTrebaSiVarit #JaVamVarim #Spolupraca #yemeplnochutnepotraviny #yemepotraviny #yeme #Onions

 

youtu.be/_fsZ9Kktx98
facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco