Videorecept: Jarná polievka

‍💁🏻‍♂️ jarná polievka 🌱
🔺celé video je na YouTube, link u mňa v profile!

POSTUP:
►Vo väčšom hrnci na rozohriatom olivovom oleji (3 PL) opečieme pokrájané jarné cibuľky. Po 4-5 minútach pridáme ošúpané a na kocky pokrájané zemiaky a pokrájanú špargľu (hlavičky vopred odkrojíme a odložíme bokom).
►Zalejeme vodou (1,3 l) a pod pokrievkou varíme kým zemiaky celkom zmäknú (25-30) minút.
►Medzitým umyjeme a scedíme lístky medvedieho cesnaku a približhe 2/3 pridáme do uvarenej polievky, premiešame a necháme 10 minút spariť pod pokrievkou ale už bez varenia. Zvyšok listov roztlačíme v mažiari alebo mixéri, pridáme štipku soli, lyžicu olivového oleja a štavu z polovice citróna.
►Píniové oriešky krátko opečieme v menšej panvici, potom vyberieme a pridáme lyžicu olivového oleja na ktorej maximálne 5 minút zľahka opekáme hlavičky špargle.
►Obsah hrnca rozmixujeme ponorným mixérom a podľa potreby dochutíme soľou.
►Každú porciu ozdobíme lyžicou gréckeho jogurtu alebo smotany, opečenými orieškami a cesnakovým pestom. Na vrch uložíme opečené kúsky špargle a hotové porcie doplníme sumac korením. Môžeme pridať opečený chlieb.

SUROVINY:
zelená špargľa (tenká) 500 g
medvedí cesnak 100 g
jarná cibuľka 3 ks
zemiaky 550 g
olivový olej 3 PL + na pesto a špargľu
píniové oriešky 70 g
grécky jogurt 100 ml
citrón 1 ks
korenie sumac, soľ
🍽 2,3 l ⏱ 45 MIN
všetko potrebné zoženiete v YEME plnochutné potraviny
#MojeJedlo #NebudKonzervaTrebaSiVarit #JaVamVarim #Spolupraca #yemeplnochutnepotraviny #yemepotraviny #yeme #JarnaPolievka #SpringSoup

 

youtu.be/rWf6GQZW4o4
facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco