Videorecept: Pečená mrkva s bryndzou

‍👩‍🌾 pečená mrkva s bryndzovým dipom

🔺celé video je na YouTube, link u mňa v profile!
POSTUP:
Mladé mrkvičky zbavíme vňate rezom cca. 2-3 cm nad hornou časťou mrkvy. Vňať dôkladne umyjeme, odstránime zožltnuté alebo poškodené listy. Vňať posekáme veľmi nadrobno a v miske zmiešame s panenským olivovým olejom (3 PL), lyžicou citrónovej šťavy a potom roztlačíme v kamennom mažiari. Odložíme do chladničky.
Mrkvu vydrhneme kefou pod tečúcou vodou a následne vyutierame do sucha. Väčšie kúsky pozdĺžne prekrojíme na polovice alebo štvrtiny.
V miske pripravíme zálievku: zmiešame 3 lyžice olivového oleja s lyžicou octu a lyžicou korenia Happy Roots (obsahuje mletý cesnak, rozmarín, sezam, feferónky, saturejku, oregano, tymian a bazalku). Zmes potom vmasírujeme do pripravenej zeleniny.
Mrkvu rozložíme na plech, vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 35-40 minút (resp. v závislosti od veľkosti zeleniny). Uprostred pečenia mrkvu otočíme.
Medzitým pripravíme dip. Bryndzu dôkladne vymiešame s kyslou smotanou. Primiešame posekanú pažítku. Zmes rozotrieme na veľký plochý tanier alebo podnos. Pokvapkáme časťou pripraveného mrkvového pesta a čiastočne rozotrieme.
Upečené kúsky mrkvy uložíme na bryndzový dip, pokvapkáme zvyškom mrkvového pesta, poprášime mletou údenou paprikou a dochutíme hrubou soľou.
Podávame s čerstvým kváskovým chlebom alebo obľúbeným pečivom.
TIP: Mladá mrkva pečením získa výraznú chuť a v kombinácii so zmesou Happy roots sa stane hviezdou vášho stolovania. Dokonale ju dopĺňa bryndzový dip a aj bez kváskového chleba sa postará o farebný, voňavý a sýty hlavný chod.

🍽 3 ⏱ 45 MIN SUROVINY:
mladá mrkva s vňaťou 1 viazanička / 650 g
bryndza 200 g
kyslá smotana 3 PL
čerstvá pažítka
zmes korenia Happy Roots 1 PL
olivový olej 3+3 PL
jablčný ocot 1 PL
citrónová šťava 1 PL
hrubá morská soľ, mletá údená paprika, kváskový chlieb
všetko potrebné zoženiete v YEME plnochutné potraviny
#MojeJedlo #NebudKonzervaTrebaSiVarit #JaVamVarim #Spolupraca #yemeplnochutnepotraviny #yemepotraviny #yeme #PecenaMrkva #BakedCarrots

 

youtu.be/JRl37qAjyyw
facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco