Videorecept: Karfiol na cviklovom pyré

‍💁🏻‍♂️ KARFIOL NA CVIKLOVOM PYRÉ
🔺VIDEORECEPT s ochutnávkou v profile aj na blogu mrpyco.sk !
POSTUP:
👉 Kefou očistenú cviklu prekrojíme na menšie kusy a s neošúpaným cesnakom zabalíme v alobalu a vložíme do misy. Pečieme v rúre pri teplote 200 °C.

👉 Ružičky karfiolu rozoberieme, väčšie a stredové časti postrúhame, listy pokrájame. Zmiešame s olivovým olejom, údenou paprikou, rímskou rasvou, soľou. Na plechu vložíme dú rúry a po 40 minútach pečenia cvikle, pečieme ešte 20 minút.

👉 Upečenú cviklu rozmixujeme so soľou, tahini, gréckym jogurtom a vytlačeným pečeným cesnakom. Rozotrieme na servírovacie taniere. Upečený karfiol zmiešame s posekanou petržlenovou vňaťou, navrstvíme na cviklové pyré a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pridáme zvyšok jogurtu a krémové balzamiko. Vrch porcie ozdobíme opečenými orechmi. 👉 Podávame s chrumkavými Linguette alebo s arabskou pitou.

🍽 2 ⏱ 75 min SUROVINY:
menší karfiol 800 g
cvikla 400 g
strúčiky cesnaku 4 ks
grécky jogurt 200 ml
mletá údená paprika 1 PL
mletá rímska rasca 1 ČL
olivový olej 2 PL
citrón 1 ks
alternovateľné suroviny:
tahini (sezamová pasta) 1 PL
píniové oriešky 4 PL
chrumkavé tyčinky Linguette / pita
krémový balzamikový kondiment
soľ, petržlenová vňať

všetko potrebné zoženiete v YEME plnochutné potraviny #TrebaSiVarit #MojeJedlo #JaVamVarim #Spolupraca #yemeplnochutnepotraviny #yemepotraviny #yeme
 

youtu.be/GVqm8r7xRSI
mrpyco.sk
facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco