ŠOŠOVICOVÉ KEFTE
celý VIDEORECEPT s ochutnávkou v profile aj na blogu mrpyco.sk !
POSTUP:
Prepláchnutú šošovicu povar 10 minút vo vode, sceď.Na olivovom oleji ( 4 PL ) 5 minút opeč cibuľu, pridaj cesnak, dolnú časť póru, papriku a opekaj ešte 10 minút.
Polovicu šošovice, obsah panvice, 1 PL octu, 2 vajcia rozmixuj. Primiešaj posekaný zvyšok póru, zvyšok šošovice, 1 ČL kurkumy, rímskej rasce, soľ a 60 g strúhanky.
V naolejovaných dlaniach vytvaruj kefte (1 PL), potri olejom a na plechu upeč 30 min / 200 °C (raz otoč).
Grécky jogurt zmiešaj s tahini, pokvapkaj citrónom, posyp granátovým jablkom, sumacom, pridaj olivový olej a upečené kefte.
suroviny ( 33 ks 70 min):
červená šošovica La Valletta 230 g
pór 300 g
červená paprika 2 ks / 200 g
cibuľa 1 ks
strúčiky cesnaku 2 ks
olivový olej 4 PL + na potretie
soľ 1 PL
ocot 1 PL
rímska rasca 1 ČL
kurkuma 1 ČL
vajce 2 ks
strúhanka 60 g
dip: grécky jogurt, citrón, tahini, petržlenová vňať, granátové jablko, sumac Mill & Mortar, olivový olej.
Podrobný návod: mrpyco.sk Šošovicové kefte všetko potrebné kúp v YEME plnochutné potraviny#TrebaSiVarit #MojeJedlo #JaVamVarim #Spolupraca #yeme
youtu.be/eel-IH6kRgk
mrpyco.sk
facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco