„Mám pocit, že občan je často tým posledným, na koho politici myslia“

Zdroj: brainee.hnonline.sk
Dátum:  25. septembra 

 

Martin Pyco Rausch: Nevyhadzujem nič. Viem použiť aj skysnuté mlieko

 

Martin Pyco Rausch prehovoril o politike, no najmä o varení a vegetariánstve.

Vegetariánom sa stal v čase, keď to ešte nebolo v móde. Na sociálnych sieťach prezentuje vegetariánske jedlá a doposiaľ vydal tri knihy. Chystá štvrtú. Na internete píše – to, čo jeme, určuje, kým sa staneme zajtra. Tak nebuďte konzervy. Treba si variť a ja varím vám.

Je nejaké jedlo, ktoré stále nevie pripraviť tak, ako by chcel? Chodí sa raz za čas najesť aj do reštaurácie? Ako vníma slovenské reštaurácie z hľadiska ich ponuky pre vegetariánov a vegánov? Myslí si, že by Grékom alebo Talianom chutili ich miestne špeciality pripravované v našich reštauráciách? Sú nejaké tradičné slovenské jedlá, ktoré sú preceňované? Čo robí so zvyškami stravy? Ak by dostal ponuku mať vlastnú kuchársku šou, išiel by do toho? Neuvažoval nad tým, že by vstúpil do politiky? Čo ho na slovenskej politickej scéne za posledné týždne štve? Nechýba mu moderovanie väčších projektov? Aj to sme sa pýtali foodblogera Martina Pyca Rauscha.

Chcel odísť zo sociálnych sietí

Pyco pri varení minimalizuje odpad. „Najväčším problémom sú sezónne potraviny, no nevyhadzujem nič. Viem použiť aj skysnuté mlieko,“ prezradil vo videorozhovore.

Mäso sa rozhodol nejesť z etických a chuťových dôvodov ešte v čase, keď to nebolo v móde. „Netvrdím, že vegetariánstvo je správny životný štýl, no každý by mal začať od seba. Na základe prognóz, ktoré máme k dispozícii, bude podľa mňa v budúcnosti veľmi drahé a neekologické pripraviť si mäsité jedlo,“ skonštatoval.

Na sociálnych sieťach, kde pravidelne pridáva videorecepty, ho sledujú desaťtisíce ľudí. „Po tom, čo sa deje vo svete, u našich susedov či v súvislosti s vakcínami som mal chuť odísť zo sociálnych sietí. Povedal som si však, že to nemôžem vzdať kvôli zopár šialencom,“ uviedol.

Viac sa dozvieš v priloženom videorozhovore.