Nebuďme konzervy. Poďme si variť!

Zdroj: rozhovorychoices.sk
youtube.com/@RozhovoryChoices
Dátum:  21. marec 

Poznali sme ho ako obľúbeného televízneho a rozhlasového moderátora. Pred desiatimi rokmi však začal na sociálnych sieťach zdieľať svoje recepty a videá. Dnes je oceňovaným foodblogerom, ktorý k vareniu a zdravému stravovaniu inšpiruje tisícky ľudí.

S Martinom Pycom Rauschom sa rozprávame o jeho živote od detstva, cez štúdium na hotelovej škole, až po jeho úspešnú kariéru. Martin otvorene hovorí o svojich skúsenostiach, vrátane toho, ako sa dostal k blogovaniu a čo ho motivuje pokračovať v tvorbe obsahu. Rozhovor je plný inšpirácií, ktoré vám priblížia svet varenia a blogovania o jedle.

 

„Často som v šoku z toho, ako ľudia dokážu dôverovať komukoľvek. Foodbloger nie je odborník na výživu. To budem vždy zdôrazňovať.“

 

Martin nám odpovedal aj na otázky:

• Či ako dieťa pomáhal pri varení a prečo šiel na hotelovú školu?
• Ako sa stravoval počas moderátorského obdobia?
• Prečo ladí svoje chute s tým, čo je dobré pre jeho telo?
• Ako začal písať o jedle a o varení?
• Ktoré jeho recepty najviac obľubujú jeho fanúšikovia?
• Či fotí a nakrúca sám a čo všetko sa musel naučiť?
• Ako zvláda kuchynské fiaská a či rád varí pre kamarátov?

 

Martin Pyco Rausch je významnou postavou na slovenskej mediálnej scéne. Ako hudobný redaktor a moderátor pôsobil najmä vo Fun Rádiu. Neskôr niekoľko rokov moderoval televízne programy ako Slovensko hľadá Superstar, Let’s Dance, Česko-Slovensko má talent či Tvoja tvár znie povedome. V roku 2014 začal zdieľať svoje recepty a videá na sociálnych sieťach, stal sa foodblogerom. Jeho práca bola ocenená dvoma prestížnymi oceneniami Social Awards Slovakia v ankete najobľúbenejších influencerov slovenského internetu. Po vydaní úspešnej kuchárskej trilógie Moje jedlo mu koncom roku 2023 vyšla nová kniha Treba si variť. Martin je známy aj svojou vášňou pre cestovanie, pričom jeho obľúbenou destináciou je Grécko.