Knižné zbierky Pycových receptov

 

 
 
 

 @mrpyco

 

Show Less
vo výhodnej cene za kolekciu nájdeš tu:
https://www.martinus.sk/?uItem=262764

Martin PYCO Rausch a jeho vegetariánske kuchárske knihy nielen pre vegetariánov!

video created by Vlado Studenic

#MojeJedlo #MartinPycoRausch #Recepty


 
 
 

 


Martin Pyco Rausch, patrí k vášnivým kulinárom. A teraz vydáva knihu plnú vlastných bezmäsitých receptov, obohatenú o tradičné jedlá medzinárodnej kuchyne. Pokiaľ aj vy radi varíte tak ako Pyco alebo občas si radi vyskúšate nejaký ten neobvyklý recept, alebo nevaríte vôbec, budete z tejto knihy určite nadšení. Je v nej 80 receptov, ponúka lákavo naaranžované mňamky samé skvelé dobroty, ktoré sa pripravujú ľahko a pomerne rýchlo. “MOJE JEDLO” obsahuje päť kapitol: predjedlá, polievky, hlavné jedlá, šaláty a dezerty so surovinami, ktoré by mali byť bežne dostupné kdekoľvek na Slovensku. Všetky jedlá sám uvaril, fotografoval a osobne komentuje vo svojej debutovej publikácii „MOJE JEDLO“. Ak ju ešte nemáte, neváhajte a zaobstarajte si túto kuchársku knihu. Je to potešenie pre všetky zmysly. Stačí málo a chutné jedlo je raz – dva na stole.

Pycova najnovšia kniha receptov „MOJE JEDLO 2“ obsahuje množstvo ďalších vynikajúcich vegetariánskych dobrôt, ktoré zaručene opäť potešia nielen vás ale aj vašu rodinu a priateľov. Ani v tej druhej nebude chýbať pestrý jedálniček s ľahko stráviteľnými a zdravými receptami, tentoraz však ponúka ešte tvorivejšiu kuchyňu, plnú čerstvej zeleniny, ovocia, korenín a jeho najnovších kulinárskych kreácií aj nečakaných kombinácií. Zdravé recepty v knihe „MOJE JEDLO 2“ dopĺňa postrehmi a samotnou fotografiou, ktorej autorom je opäť sám Pyco. Nechýba dokonca aj zbierka čitateľských fotografií, reagujúca na jeho debutovú knihu.
Knihu „MOJE JEDLO 2“ môžete objednať aj online, napríklad cez Martinus.sk.

 
 

Pokračovanie úspešnej kuchárskej série MOJE JEDLO je plné praktických rád, inšpirácií a receptov pre celý rok. Kniha “ŠTYRI ROČNÉ OBDOBIA” je rozdelená do štyroch farebných kapitol, ktoré otvára rozhovor s odborníkom a ponúka desiatky receptov podľa dostupnosti čerstvých surovín, úrody, kalendára. Martin Pyco Rausch ako kuchár, autor aj fotograf, tvorí originálne receptúry so zameraním na ľahkú, bezmäsitú, nápaditú kuchyňu. V knihe vyspovedal viacnásobnú blogerku roka, lektorku edukačných kurzov a gastrokonzultantku Silviu Horeckú. Každý recept sprevádza samostatná fotografia. Knihu Štyri ročné obdobia (Moje Jedlo 3) môžete kúpiť v každom dobrom kníhkupectve alebo objednať napríklad na stránke Martinusu.

 


 

 


MOJE JEDLO

To, čo bolo najprv iba nápadom na vianočný darček, sa v jeho prípade stalo skutočnosťou. Pyco pripravil, nafotil a vydal kuchársku knihu plnú vlastných bezmäsitých receptov. Výsledok je teda autentickým zážitkom jeho vlastnej kuchyne. Napriek tomu, že jeho profesionálny život sa uberal iným smerom, nikdy variť neprestal, práve naopak. „Kuchyňu som vždy považoval za posvätnú alchymistickú miestnosť, kde vznikajú zázraky, obzvlášť ak sledujete niekoho tak zručného, ako je mama. Veľa som sa naučil aj počas štúdia na Hotelovej akadémii v Bratislave.“

V roku 1994 navždy z jedálnička vylúčil bravčové, hovädzie mäso aj hydinu a to ho donútilo hľadať, spoznávať a tvoriť ďalšie recepty. Ryby má rád, aj morské potvorky a aj rôzne iné dobroty. Napríklad sladké…:)

Pycova kuchárska kniha „MOJE JEDLO“ uzrelo svetlo sveta 31. augusta 2012.
„Cieľom tejto knihy nie je objavovať nové trendy, kázať, učiť ani kopírovať už existujúce publikácie. Je to zbierka osobných a osvojených tradičných receptov z medzinárodnej kuchyne, ktorá snáď je dobrým návodom pre tých ktorí varia z povinnosti, bez vášne alebo pre ľudí, ktorí doposiaľ nikdy nevarili ale chcú začať. Pokiaľ nájdu nové inšpirácie aj tí skúsenejší a zdatnejší, bude mi cťou ak niektoré nápady zakotvia aj v ich domácnostiach.

 

Prečítať si viac


MOJE JEDLO 2

Dva roky po úspešnom debute Moje jedlo pripravil Pyco druhú zbierku vegetariánskych receptov. Pokračovanie publikácie nadväzuje na jeho prvý knižný debut Moje jedlo, ktoré sa teší veľkej obľube dodnes. Obálka knihy je originálna, krásna, zaujme ihneď, vytvorili ju fotografi Klaus Enrique a Branislav Šimončík, Pyca inšpirovala tvorba talianskeho maliara menom Giuseppe Arcimboldo, ktorého v 16tom storočí preslávili portréty plné zeleniny a ovocia.

Ani v druhej zbierke vegetariánskych receptov neopúšťa pestrý jedálniček s ľahkými a zdravými surovinami, tentoraz ponúka ešte tvorivejšiu kuchyňu, plnú čerstvej zeleniny, ovocia, korenín.
„Kniha vznikala asi rok a je to taká moja odpoveď a dúfam, že aj poďakovanie všetkým, ktorí si kúpili jej prvý diel. Za to aký mala úspech a pozitívne ohlasy. Títo ľudia so mnou komunikovali formou e-mailov a aj na besedách mi naznačili, že naozaj nie som sám, čo sa stravujem tak, že nejem mäso. No knihu si nekupovali len vegetariáni, ale aj tí, ktorí chceli nejakým spôsobom spestriť svoj jedálniček. Pretože každé jedlo, ktoré tam jej, aj keď neobsahuje mäso, je kombinovateľné s akýmkoľvek mäsovým pokrmom.

Bonus k novej knihe od Pyca. Natočil jeden video recept a varil aj v rádiu Expres.

 

Prečítať si viac


ŠTYRI ROČNÉ OBDOBIA MOJE JEDLO 3

Pyco, ktorý „varenie považuje za poznanie a jedlo za cestu životom“, potešil variacich i nevariacich už treťou publikáciou. Recepty sú jednoduché na prípravu a zároveň sú aj veľmi chutné a nápadité. Novinke dal autor názov Štyri ročné obdobia. Po prvých dvoch knižkách má táto tretia ucelený koncept, texty rozdelil do štyroch kapitol podľa ročných období. Pyco sám varí podľa toho, aké sú v tom-ktorom ročnom období dostupné sezónne suroviny a potraviny. Snaží sa vyhnúť tradičným receptom pre rôzne druhy ovocia či zeleniny. Pokračovanie úspešnej kuchárskej série MOJE JEDLO je plné praktických rád, inšpirácií a receptov pre spestrenie jedálnička v každom ročnom období.

Síce má zásadu, že knihy nekrstí, ale v prípade tej najnovšej predsa urobil výnimku. V Bratislave na Mikuláša ho Pycovi olivovým olejom do života uviedla gastrokonzultantka a blogerka Silvia Horecká, ktorá je pre neho veľkou inšpiráciou a autoritou v oblasti stravy a jej zloženia. Je aj hosťom a poradkyňou v každej kapitole jeho knihy.

 

Prečítať si viac