Čokoládový koláč s čučoriedkami :)

ulož recept: 👨‍🍳NEPEČENÝ ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ S ČUČORIEDKAMI 🫐
👉 Strúhaný kokos (80 g) pomaly opekaj v nerezovej panvici na miernom plameni až kým nezíska zlatistú farbu, približne 5-6 minút.

👉 do širokého kuchynského mixéra vlož vykôstkované ďatle (180 g), kešu orechy (100 g) a Tullamore D.E.W. Original (3 PL). Nárazovo mixuj, kým sa suroviny nespoja a nevznikne drť s kúskami orechov, nie lepivé cesto. Pridaj opečený a vychladnutý kokos a raz krátko premixuj.

👉 Zmes utlač do tortovej formy(priemer 22 cm), vytvor okraj vysoký asi 2 cm, vlož na pár minút do mrazničky.

👉 Smotanu (300 ml) ohrej, odstav ešte predtým než sa začne variť a ihneď ňou prelej nalámanú čokoládu(300 g). Miešaj, kým sa čokoláda celkom nerozpustí. Keď bude mať zmes izbovú teplotu, predmrazený korpus vyber z tortovej formy, prelož na tanier, naplň čokoládovou zmesou a odlož do chladničky aspoň na 4-5 hodín alebo do ďalšieho dňa.

👉 čučoriedky (220 g) vlož do menšieho kastróla s kryštálovým cukrom (3 PL), whiskey Tullamore D.E.W. Original (2 PL), citrónovou šťavou (1 PL) a var približne 5 minút. Potom zmiešaj kukuričný škrob (1 PL) s vodou (1 PL) a vlej do hrnca, miešaj kým všetko dostatočne zhustne a nechaj vychladnúť. Hustejšou zmesou môžeš preliať koláč, redšou až jednotlivé porcie pri servírovaní.

#Spolupraca #PiSrozumom #tullamoredeworiginal #TrebaSiVarit

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco

 

/UPDATE/

 

sladký výmysel takmer bez cukru 💁🏻‍♂️ ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ S ČUČORIEDKAMI 🫐
👉 korpus z ďatlí, kešu orechov, opečeného kokosu a príchuťou whiskey
👉 čoko-ganáž preliata čučoriedkami
👉 postup pozri vo včerajšom videorecepte
#TrebaSiVarit
 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco