Farebná panvica :)

farebná panvica

cviklu a bataty umy kefou, osuš a prekroj, pridaj pokrájaný zelený cesnak, cibuľky a zmiešaj s olivovým olejom (3 PL).

ulož do panvice, posyp zmesou korenín (suš.cesnak, sušené jarné cibuľky, sezam, čili, tymian, oregano, rozmarín), podlej bielym vínom (70 ml) a pod pokrievkou peč 30 minút / 180 °C.

Pridaj nalámaný syr feta a už bez pokrievky peč s horúcim vzduchom, kým cvikla nie je chrumkavá.

Po dopečení pridaj hrubú morskú soľ a olivový olej, kapustový šalát.

Panvicu z kolekcie Meda 3.0 aj nastaviteľný cedník nájdeš v eshope Fabini s kódom MRPYCO máš zľavu!

#MrPyco #Fabini #Spolupraca
 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco

 

/UPDATE/
 

Recept s názvom “Farebná panvica” nájdeš vo včerajšom poste.
Cvikla aj bataty pečením získajú intenzívnu chuť, prítomnosť vína kyslosťou vyváži sladké zemiaky a všetko už len korunuje roztopený syr feta, ktorý suroviny zároveň čiastočne osolí.
Pridaj k tomu čerstvý kapustový šalát a vychutnaj si farebnú a sýtu panvicu!
Panvicu z kolekcie Meda 3.0 aj nastaviteľný cedník nájdeš v eshope Fabini s kódom MRPYCO máš zľavu!
#MrPyco #Fabini #Spolupraca

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco

 

/UPDATE/
 

keď jedlo hrá farbami (niekedy) je aj fotogenickejšie, tak ešte zopár momentov z prípravy víkendového videoreceptu na “Farebnú panvicu”.
celé to žiada asi tak minimum práce, tak isto vyskúšaj a kúp čerstvú cviklu, nie varenú!
ak upečieš väčšie množstvo a nevychutnáš si všetko za horúca, zvyšky pokrájaj na menšie kúsky, pridaj grécky jogurt a máš skvelý šalát / prílohu.
Panvicu z kolekcie Meda 3.0 aj nastaviteľný cedník nájdeš v eshope Fabini s kódom MRPYCO máš zľavu!
#MrPyco #Fabini #Spolupraca

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco

Pokračovanie článku

Videorecept z workshopu : PEČENÁ MRKVA S BRYNDZOU :)

na workshope sme upiekli MRKVU S BRYNDZOU
rezervuj si miesto na novom workshope “GRÉCKA TAVERNA“ (24.5.) rezervácie na webe (link v profile) Gourmet Academy SK

postup:

umytú mrkvovú vňať rozmixuj s olivovým olejom (3 PL) a citrónovou šťavou (1 PL)

viazaničku mladej mrkvy vydrhni kefou, osuš, prekroj a zmiešaj so zálievkou: olivový olej (3 PL) + jablčný ocot (1 PL) + zmes korenín (rozmarín, cesnak, cibuľky, oregano, tymian, sezam, čili)
peč 40 minút /180 °C a v polovici otoč
podávaj s bryndzou (200 g), kyslou smotanou (3 PL), pažítkou, hrubou soľou, údenou paprikou a chlebom

#TrebaSiVarit #MrPyco #Spolupraca
 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco

Pokračovanie článku

Strúhaný jablčník :)

Ulož recept a premeň zabudnuté jablká na nezabudnuteľný koláč!

pokrájané jablká (1 kg) okúp v 100 ml vody s citrónovou šťavou, 10 minút podus, sceď a potom pridaj 2 lyžice cukru, 2 lyžice jav.sirupu a 3 lyžice strúhanky. Hladkú múku (380 g), lyžicu kyp.prášku, štipku soli, vajce, maslo (100 g), med (2 PL), štipku škorice a vodu (50 ml) zmiešaj, priprav cesto, vychlaď. 2/3 cesta postrúhaj do vymastenej misy so strúhankou, utlač, pridaj plnku a prikry zvyškom strúhaného cesta. peč 45-50 minút pri 180 °C

Recept nájdeš v knihe Treba si variť (link v profile) aj na blogu mrpyco.sk

#TrebaSiVarit
 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco

Pokračovanie článku

Video z natáčania videoreceptu z workshopu :)

zapni zvuk a zistíš ako to na workshope vyzeralo naozaj
jeden ľahký recept, premotivovaný režisér a skupina ochotných pomocníkov spoločne stvorili videorecept (výsledok je vonku od začiatku februára, nájdeš nižšie).
ďalší workshop o varení, aj nakrúcaní foodblogov bude 8.3. v
Gourmet Academy SK
(link v profile)
 

gourmetacademy.sk
facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco

Pokračovanie článku

Vajíčkový sendvič :)

vajíčkový sendvič alebo nátierka

4 vajíčka uvar 5 minút v osolenej vode a potom vlož do nádoby s ľadovou vodou

žĺtky vymiešaj s 2 PL olivového oleja, štipkou soli, lyžicou dijónskej horčice.

pridaj čierne korenie, 250 g Ricotty alebo tvarohu, postrúhané bielky, pažítku, cibuľku a kôpor.

zmesou naplň sendviče alebo nátierku podávaj so zeleninou.

Všetky kúsky z kuchyne nájdeš v eshope Fabini s kódom MRPYCO máš zľavu!

#MrPyco #Fabini #Spolupraca
 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco

 

/UPDATE/
 

vajíčková nátierka zo včerajšieho videa vďaka syru a bylinkám sa stane nezabudnuteľným raňajkovým zážitkom. Narozdiel od iných vaječných jedál, ju ako sendvič ju ľahko zabalíš so sebou. Ak ju zriediš jogurtom, vznikne chutný dip. Ricottu ľahko nahradíš jemným tvarohom
viac vo včerajšom videu
Použil som hneď niekoľko praktických kúskov od @fabinicz všetky kúpiť v eshope a s kódom MRPYCO máš zľavu!

#MrPyco #Fabini #Spolupraca

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco

Pokračovanie článku

Videorecept z workshopu : SLADKO-SLANÉ ORECHY :)

a je to tu výsledok najnovšieho workshopu “Natočme spolu videorecept”
inšpiruj sa našim receptom na SLADKO-SLANÉ ORECHY a pokiaľ chceš účinkovať v ďalšom videorecepte rezervuj si posledné miesta na ďalšom workshope (8.3.) rezervácie na webe
Gourmet Academy SK

postup: javorový sirup (2 PL), kokosový olej ( 1PL) a med ( 1 PL) zmiešaj a ohrej. Pridaj štipku kajenskej papriky a údenú papriku (1 ČL). Blanšírované mandle (200 g), kešu (150 g) a vlašské orechy (100 G) zmiešaj a spoj s tekutou zmesou. Na záver pridaj hrubú morskú soľ.Všetko rozmiestni na veľkom plechu a peč 20 minút / 170 °C, opakovane premiešaj. Po upečení nechaj vychladnúť do chrumkava.

#TrebaSiVarit #MrPyco #spolupraca
 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco

 

/UPDATE/
 

chrumkavý snack z víkendového receptu: SLADKO-SLANÉ ORECHY
Daj im vlastný rukopis a namiešaj zálievku podľa vlastného gusta!
kokosový olej pokojne vymeň za olivový, použiť môžeš aj roztopené maslo pridaj škoricu, kardamón alebo sušené bylinky a vytvor chrumkavý snack na mieru pre svojich hostí!
celý postup vo videu zo soboty

#TrebaSiVariť

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco

Pokračovanie článku

Papierová omeleta :)

vyskúšaj chrumkavú omeletu v ryžovom papieri!

pol mrkvy a uhorky pokrájaj na rezance, pridaj jarnú cibuľku s pažítkou, vajíčko s trochou soli a sezamového oleja, sezam a premiešaj.

grilovaciu panvicu potri olejom, vylož papierom a navrstvi plnku.

keď je spodok prepečený, prikry druhým papierom, omeletu otoč a dopeč.

podávaj s obľúbeným dipom alebo omáčkou.

Panvicu a ďalšie vychytávky nájdeš v eshope Fabini s kódom MRPYCO máš zľavu!

#MrPyco #Fabini #Spolupraca
 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco
 

/UPDATE/
 

Papierová omeleta rýchly a efektný spôsob ako pripraviť netradičnú omeletu aj bez pečiva či ďalšej prílohy, inšpirovaný vietnamskou kuchyňou. Chrumkavý povrch a šťavnatú plnku výborne spojí tekutá omáčka.
viac vo včerajšom videu
Panvicu a ďalšie vychytávky nájdeš v eshope Fabini s kódom MRPYCO máš zľavu!

#MrPyco #Fabini #Spolupraca

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco

 

/UPDATE/
 

cez víkend ste sa so mnou pustili do Papierovej omelety a mám radosť, že tak zachutila. Pridávam ešte aj textový recept s gramážou, nech si ho môžete uložiť. videopostup je dostupný už od soboty
SUROVINY na jednu omeletu::
ryžový papier 2 ks
vajce 1 ks
sezamový olej 1/2 ČL
mrkva 1/2 ks
uhorka 1/2 ks
jarná cibuľka 1 ks
sezam, soľ, pažítka, čili / sójová omáčka

Postup: Mrkvu a uhorku pokrájame na tenké rezance. Pažítku a cibuľku najemno posekáme. Vajíčko len zľahka zmiešame s niekoľkými kvapkami sezamového oleja, štipkou soli a potom zmesou prelejeme zeleninové rezance a premiešame.Pridáme štipku sezamu.

Grilovaciu panvicu nahrejeme a potrieme sezamovým olejom na ktorý položíme ryžový papier. Na papier ihneď rozotrieme zeleninovú plnku a opatrne potlačíme do strán. Opekáme kým nie je papier zdola viditeľne opečený.

Prikryjeme druhým kusom ryžového papiera a omeletu opatrne ale rýchlo otočíme. Opakovane pritlačíme a opekáme kým nie je do chrumkava opečený aj druhý plát papiera.

Podávame ihneď po upečení. Omeletu prekrojíme na menšie časti a pridáme sladkú čili omáčku alebo sójovú omáčku.

#TrebaSiVarit

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco

Pokračovanie článku