Videorecept: Čokoládovo mrkvové muffiny

💁🏻‍♂️ nech sa páči videorecept na +🍫 =
Čokoládovo mrkvové muffiny z ovsených vločiek

videorecept na #MojeJedlo v spolupráci s Lidl Slovensko
písaný recept + suroviny pod videom na youtube
#nebudkonzervatrebasivarit #javamvarim #spolupraca

https://youtu.be/fZI9GWRUQdE

postup:
● Ovsené vločky, cukor, soľ, kypriaci prášok, škoricu aj kakao vložíme do mixéra a krátko premixujeme. Získame tak sypkú zmes do cesta.
● Vajcia, olej, ocot a kokosové mlieko zmiešame metličkou v hlbšej mise. Po dvoch častiach zapracujeme aj sypkú zmes.
● Nakoniec primiešame postrúhanú mrkvu.
● Muffinové košíčky naplníme do 2/3 cestom. Do stredu vtlačíme kúsky posekanej čokolády a navrchu ich zľahka zmiešame s cestom. Z uvedenej dávky vznikne 8-9 muffinov strednej veľkosti.
● Pečieme 25-30 minút pri teplote 180°C. Po upečení necháme muffiny vychladnúť na mriežke.
● Mrkvovo-čokoládové muffiny môžeme podávať so šľahačkou, syrovým krémom, polevou alebo samotné.

TIP: namiesto papierových košíčkov, môžete cesto upiecť v muffinových formičkách alebo tvarovanom plechu. Nezabudnite však najskôr formu potrieť olejom a vysypať múkou.

suroviny:
väčšia mrkva 2-3 ks (200 g očistenej strúhanej mrkvy)
vajcia 2 ks
kokosové mlieko 125 ml
ocot 1 PL
olivový olej 5 PL
ovsené vločky 180 g
kryštálový cukor 100 g
soľ 1 KL
kypriaci prášok 10 g
škorica 1 PL
kakao 30 g
čokoláda 50 g
šľahačka na ozdobu, papierové košíčky na muffiny

porcie: 8-9 ● čas prípravy: 40 min

 

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco
youtube.com/channel/UC-Fbe0qE8EWj_saej3t6V0A

Pokračovanie článku

Suroviny k sobotňajšiemu receptu

💁🏻‍♂️ Najnovší videorecept bude vyzerať takto:
+ 🍫 =
Čokoládovo mrkvové muffiny z ovsených vločiek

nákupný zoznam k novému videoreceptu je nižšie
VIDEORECEPT 🔛 V SOBOTU
#mojejedlo #nebudkonzervatrebasivarit #javamvarim #kuchynalidla #spolupraca

suroviny:
väčšia mrkva 2-3 ks (200 g očistenej strúhanej mrkvy)
vajcia 2 ks
kokosové mlieko 125 ml
ocot 1 PL
olivový olej 5 PL
ovsené vločky 180 g
kryštálový cukor 100 g
soľ 1 KL
kypriaci prášok 10 g
škorica 1 PL
kakao 30 g
čokoláda 50 g
šľahačka na ozdobu, papierové košíčky na muffiny

porcie: 8-9 ● čas prípravy: 40 min

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco

Pokračovanie článku

Videorecept: Domáce rezance s pórom a arašidmi

Toto musíte ochutnať!
💁🏻‍♂️ staré dobré a pritom celkom nové slíže alebo:
DOMÁCE REZANCE S PÓROM A ARAŠIDMI! 👨‍🍳

videorecept na #MojeJedlo v spolupráci s Lidl Slovensko
písaný recept + suroviny pod videom na youtube
#nebudkonzervatrebasivarit #javamvarim #spolupraca

https://youtu.be/FkKEn9GHDAk

postup:
● Do preosiatej múky zapracujeme vajíčka s čajovou yžičkou soli a postupne prilievame 80 ml vlažnej vody. Vypracujeme pružné cesto, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej doske do obdĺžnikového tvaru s hrúbkou cca.3 mm.
● Vyvaľkané cesto z vrchnej časti dôkladne pomúčime a pozdĺžne nakrájame na 4-5 plátov. Pomúčené pláty, poukladáme na seba a pokrájame na tenké rezance (5 mm). Aby sa nezlepili, opäť ľahko pomúčime a rozmiestnime ich po pracovnej doske.
● Rezance vyvárame 7 minút v hlbšom hrnci s vriacou vodou a lyžičkou soli. Scedíme, pokvapkáme olivovým olejom.
● Vo veľkej panvici s olivovým olejom (4 PL) 5 minút opekáme najemno pokrájanú cibuľu.
● Pridáme štipku čierneho korenia, posekaný cesnak, miešame ďalšiu minútu.Potom pridáme nadrobno pokrájaný pór a opekáme ešte 5 minút.
● Prilejeme lyžicu sójovej omáčky, dôkladne premiešame. Do stredu panvice vložíme arašidové maslo, na miernom plameni premiešame a následnej zalejeme vriacou vodou (min.200 ml). Celý obsah premiešame, nakoniec do panvice vložíme uvarené rezance. Pridáme posekanú petržlenovú vňať, všetko spojíme a ihneď podávame.
● Porcie dochutíme štipkou soli, mletým čiernym korením, petržlenovou vňaťou a solenými arašidmi.

TIP: Domáce rezance môžete po uvarení použiť ako bežné cestoviny alebo ich uvariť priamo v dokončenej nezahustenej polievke. V prípade ak uprednostňujete hrubšie či robustnejšie tvary rezancov, predĺžte čas varenia. Výborne chutia aj so sladkou posýpkou.

suroviny:
polohrubá múka 300 g (+ na pomúčenie)
vajcia 2 ks
olivový olej 4 PL (+ na pokvapkanie rezancov)
červená cibuľa 1 ks
cesnak 4 ks (strúčiky)
pór 1 ks
sójová omáčka 1 PL
arašidové maslo 70 g
solené arašidy, voda, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať

porcie: 4 ● čas prípravy: 40 min

 

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco
youtube.com/channel/UC-Fbe0qE8EWj_saej3t6V0A

Pokračovanie článku

Suroviny na domáce rezance s pórom a arašidmi

na rad prichádzajú slíže – rezance – alebo ako inak ich ešte voláte?
Takéto ste dúfam ešte nejedli: Domáce rezance s pórom a arašidmi
#DomaceRezance #HomemadeNoodles

nákupný zoznam k novému videoreceptu je nižšie
VIDEORECEPT 🔛 V SOBOTU
#mojejedlo #nebudkonzervatrebasivarit #javamvarim #kuchynalidla #spolupraca

suroviny:
polohrubá múka 300 g (+ na pomúčenie)
vajcia 2 ks
olivový olej 4 PL (+ na pokvapkanie rezancov)
červená cibuľa 1 ks
cesnak 4 ks (strúčiky)
pór 1 ks
sójová omáčka 1 PL
arašidové maslo 70 g
solené arašidy, voda, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať

porcie: 4 ● čas prípravy: 40 min

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco

Pokračovanie článku

Špenátové koláčiky

🌱 keď je po ruke čerstvý špenát, okrem surového šalátu alebo prívarku z neho vyčarujte voňavé koláčiky!

⏩ rýchle a sýte!
⏱ zaberie vám to 15 minút práce + trištvrte hoďku pečenia
použite akýkoľvek tvrdý syr (aj strúhanú mozarellu)
🔺 komentovaný recept aj so surovinami nájdete na mojom youtube

#spolupraca #budis #naucivascojedobre #budisnatravenie #mojejedlo #nebudkonzervatrebasivarit #javamvarim #spenatovekolaciky Budiš

 

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco
youtube.com/channel/UC-Fbe0qE8EWj_saej3t6V0A

Pokračovanie článku

Pyco ambasádorom minerálky Budiš

👨‍🍳 Veľká novinka z mojej kuchyne!
Prvý krát vás pozdravujem 🙋🏻‍♂️ako oficiálny ambasádor minerálky Budiš 💦
Teším sa, že #Budis sa rozhodol podporiť moju tvorbu a spoločne vám tak prinesieme ešte viac videa, jedla a ochutnávania!
Nové inšpirácie už čoskoro, tak … nebuďte konzervy , treba si variť!

#spolupraca #budis #naucivascojedobre #budisnatravenie #mojejedlo #nebudkonzervatrebasivarit #javamvarim

 

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco

Pokračovanie článku

Videorecept: Karfiol v panvici

💁🏻‍♂️ karfiolový víkend je tu!
#karfiolvpanvici 👨‍🍳

videorecept na #MojeJedlo v spolupráci s Lidl Slovensko
písaný recept + suroviny pod videom na youtube
#nebudkonzervatrebasivarit #javamvarim #spolupraca

https://youtu.be/LsigjpivTIc

postup:
● Karfiol zbavíme hrubších vonkajších listov. Tie menšie a jemnejšie však použijeme a spolu s hrubšími stredovými časťami karfiolu ich pokrájame na menšie kúsky. Zvyšok karfiolu ručne rozoberieme na menšie časti. Dôkladne prepláchneme pod tečúcou vodou.
● V hlbšom hrnci privedieme do varu vodu s lyžicou soli a lyžicou octu. Najskôr do vriacej vody vložíme pokrájané hrubšie časti a listy. Varíme 4 minúty. Potom pridáme aj menšie ružičky karfiolu a všetko spolu varíme ďalšie 3 minúty. Scedíme a odložíme bokom.
● V malej panvici nasucho 3-4 minúty opečieme rascu (1 ČL) a čierne korenie (1 ČL). Ohriate koreniny premiestnime do kamenného mažiara a rozdrvíme na prášok. Pridáme mletú papriku (1 ČL), kurkumu (1 ČL), soľ (1 ČL), premiešame a odložíme bokom.
● Vo väčšej a hlbšej panvici rozpustíme maslo a 3 minúty na ňom opekáme nakrájané cibuľky a nasekaný cesnak. Poprášime pripravenou zmesou korenín, krátko opečieme a ihneď pridáme varený karfiol aj s listami. Priebežne miešame a opekáme 7-8 minút.
● Na záver obsah panvice pokvapkáme šťavou z polovice citróna. Posypeme strúhankou (3 PL) a najemno strúhaným parmezánom (2 PL). Dôkladne premiešame aby vsiakla všetka tekutina, primiešame petržlenovú vňať a ihneď servírujeme. Zvyškom parmezánu posypeme jednotlivé porcie. Pokvapkáme olivovým olejom.

TIP: Karfiol z panvice výborne chutí s nadýchaným zemiakovým pyré. Doplňte ho aj lyžicou jogurtu, čerstvými bylinkami či fermentovanou zeleninou alebo kyslými uhorkami.

suroviny:
menší karfiol 1 ks (do 500 g)
ocot 1 PL
maslo 40 g
cesnak 2 ks (strúčiky)
jarná cibuľka 2 ks
rasca celá 1 ČL
čierne korenie celé 1 ČL
kurkuma 1 ČL
mletá paprika 1 ČL
citrón 1/2 ks
strúhanka 3 PL
strúhaný parmezán 60 g
petržlenová vňať, soľ, olivový olej (+ zemiakové pyré ako príloha)

● porcie: 3 ● čas prípravy: 25 min

 

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco
youtube.com/channel/UC-Fbe0qE8EWj_saej3t6V0A

Pokračovanie článku

Suroviny k sobotňajšiemu receptu

Pridáte sa? Hviezda tohto víkendu: karfiol / květák 🎖
💁🏻‍♂️ najnovší videorecept bude: #karfiolvpanvici #cauliflower

nákupný zoznam k novému videoreceptu je nižšie
VIDEORECEPT 🔛 V SOBOTU
#mojejedlo #nebudkonzervatrebasivarit #javamvarim #kuchynalidla #spolupraca @lidlsk

suroviny:
menší karfiol 1 ks (do 500 g)
ocot 1 PL
maslo 40 g
cesnak 2 ks (strúčiky)
jarná cibuľka 2 ks
rasca celá 1 ČL
čierne korenie celé 1 ČL
kurkuma 1 ČL
mletá paprika 1 ČL
citrón 1/2 ks
strúhanka 3 PL
strúhaný parmezán 60 g
petržlenová vňať, soľ, olivový olej (+ zemiakové pyré ako príloha)

● porcie: 3 ● čas prípravy: 25 min

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco

Pokračovanie článku

Recept: Mandľové šuhajdy

💁🏻‍♂️ veľkonočná inšpirácia pre vás! 🐣
🍫 ORION Čokoláda ma vyzvala aby som sa tradične-netradične pozrel na veľkonočné sladkosti a vznikli z toho 🐇 #MandloveSuhajdy !
Bez masla, bez mlieka (keď chcete, aj likér vynechajte) ale čokoládou rozhodne nešetrite! 😜
Recept nájdete nižšie. Pekné, najmä pokojné a zdravé sviatky vám všetkým! ☀️🐰🌿

#spolupraca #orioncokolada #velkanoc #pecenie #mojejedlo #nebudkonzervatrebasivarit

mandľové šuhajdy (s chia a tahini)
postup:
● Mandľové mlieko, agáve sirup a likér (v prípade nealko verzie vynecháme) zmiešame v hrnčeku. Pridáme chia semienka, dôkladne premiešame a vložíme na 45 minút do chladničky.
● Čokoládu ORION Na varenie rozpustíme v nádobe nad parou a nakoniec do nej primiešame tahini pastu. Necháme čiastočne vychladnúť.
● Papierové košíčky na muffiny (priemer 5 cm) naplníme čokoládovou zmesou (1-1,5 PL), ktorú jemne vylejeme aj po stranách košíčkov. Vložíme na 20 minút do chladničky.
● Vychladené a nasiaknuté chia semienka premiešame a spojíme s najemno postrúhanými mandľami (jednu lyžicu mandlí odložíme na posýpku).
● Do stredu košíčkov s vychladenou čokoládou vložíme jednu čajovú lyžicu mandľovej plnky. Zalejeme zvyškom roztopenej čokolády a povrch ozdobíme zvyškom mletých mandlí. Necháme stuhnúť v chladničke.

suroviny (pre 8 veľkých alebo 16 malých šuhájd):
čokoláda ORION Na varenie 200g
tahini (sezamová pasta) 120 g
chia semienka 10 g (1 PL)
mandľové mlieko 40 g (3 PL)
mandľový likér 10 g (1 PL)
agáve sirup 14 g (1 PL)
mandle blanšírované 15 g

 

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco

Pokračovanie článku

Videorecept: Fazuľová polievka

💁🏻‍♂️ videorecept na tento víkend:
#fazulovapolievka 👨‍🍳

videorecept na #MojeJedlo v spolupráci s Lidl Slovensko
písaný recept + suroviny pod videom na youtube
#nebudkonzervatrebasivarit #javamvarim

https://youtu.be/0e2GdghL00o

postup:
● Fazuľu necháme aspoň 8 hodín namočenú vo vode. Potom prepláchneme a zalejeme 2 litrami vody. Privedieme do varu, pozbieramu počiatočnú penu a pod pokrievkou varíme 1 hodinu.
● V hlbšom hrnci rozpustíme maslo a 7 minút na ňom opekáme najemno pokrájanú cibuľu.
● Pridáme posekaný cesnak, vetvičku rozmarínu a miešame ďalšie 2 minúty.
● Do základu vložíme zeler aj mrkvu pokrájanú na veľmi malé kocky a za občasného miešania opekáme 5 minút.
● Dochutíme soľou (1 ČL), sušeným oreganom (1 ČL), mletou paprikou (1 ČL), kryštálovým cukrom (1 ČL), mletým čiernym korením (1 ČL) a obsah hrnca dôkladne premiešame.
● Podlejeme suchým bielym vínom (200 ml). Po pár minútach, keď sa tekutina zredukuje, pridáme do hrnca scedenú fazuľu, pasírované paradajky (500 g) a prilejeme 800 ml fazuľového vývaru. Varíme pomaly na miernom plameni a pod pokrievkou 30 minút.
● Po dovarení vyberieme z hrnca rozmarín a pridáme štedrú dávku posekaného kôpru. Premiešame, dochutíme soľou podľa potreba a polievku už ďalej nevaríme. Pred servírovaním necháme ešte aspoň štvrťhodinu postáť.
● Krutóny: toastový chlieb pokrájame na kocky, zmiešame s posekanou petržlenovou vňaťou a nasucho opečieme 5 minút v panvici s nelepivým povrchom. Krutóny vložíme priamo do porcie polievky, pridáme lyžicu kyslej smotany, čerstvý kôpor a pokvapkáme olivovým olejom.

TIP: Vložte do polievky aj grilovaný syr, opečenú cuketu alebo lupienky parmezánu. Namiesto fazuľovej vody použite na podliatie aj zeleninový vývar, chuť polievky bude ešte intenzívnejšia.

suroviny:
biela fazuľa 300 g
maslo 50 g
cibuľa 2 ks
cesnak 5 ks (strúčikov)
zeler 350 g
mrkva 3 väčšie ks
biele suché víno 200 ml
pasírované paradajky 500 g
vetvička rozmarínu 1 ks
čerstvý kôpor 1 hrsť
sušené oregano 1 ČL
mletá paprika 1 ČL
kr.cukor 1 ČL
čierne mleté korenie 1 ČL
toastový chlieb 3 ks
petržlenová vňať 1 hrsť
olivový olej, soľ, kyslá smotana

● porcie: 7- 8

 

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco
youtube.com/channel/UC-Fbe0qE8EWj_saej3t6V0A

Pokračovanie článku