Recept: Farebný šalát

#farebnysalat #nebudkonzervatrebasivarit #javamvarim 🌱 #mojejedlo 📚

postup:
– cviklu uvaríme domäkka, ošúpeme a po vychladnutí nakrájame na plátky. – očistené a zrelé mango nakrájame na menšie kúsky, prípadne kocky. Podobne aj tofu, reďkovku a zelenú cibuľku posekáme nadrobno.
– všetko spolu zmiešame, okrem cvikly, ktorú z estetických dôvodov pridáme na záver (inak by načerveno sfarbila všetky ostatné suroviny).
– posypeme nasekanými orechami. V miske rozšľaháme šťavu z polovice citróna, štipku soli a približne päť lyžíc olivového oleja.
– dresingom polejeme naservírovaný šalát a posypeme roztlačeným syrom. Chutí skvelo aj ako samostatné jedlo s opečeným cesnakovým chlebom.
suroviny:
200 g cvikla
120 g tofu
80 g zrejúci (modrý) syr s plesňou
1 ks zelená cibuľka
3 PL vlašské orechy
2ks červená reďkovka
1ks mango
1ks citrón
olivový olej, morská soľ

 

 

instagram.com/mrpyco
facebook.com/MojeJedloByPyco

Pokračovanie článku