Videorecept: Ryžové rolky

💁🏻‍♂️ dnes bez pečenia, varenia a vyprážania:
💥 #RyžovéRolky

videorecept na #MojeJedlo v spolupráci s Lidl Slovensko
písaný recept + suroviny pod videom na youtube
#nebudkonzervatrebasivarit #javamvarim

https://youtu.be/iZ-8tDiuasc

postup:

● Rezance vložíme na 3 minúty (resp.podľa návodu) do horúcej vody. Scedíme a prepláchneme.

● Dip: arašidové maslo vymiešame s medom, pretlačeným cesnakom a postrúhaným zázvorom. Potom vmiešame aj sójovú omáčku a limetkovú šťavu. Na záver zriedime horúcou vodou (80-90 ml), alebo riedime len kým nedosiahneme želanú hustotu.

● Papriky, uhorku aj mrkvu pokrájame na tenké tyčinky rovnakej dĺžky. Śalátové listy zbavíme stredovej časti a pokrájame na menšie kúsky.
● Plát ryžového papiera vložíme na 15 sekúnd (resp.podľa návodu) do nádoby s ohriatou vodou. Po zmäknutí ho rozprestrieme na pracovnej doske a do jeho dolnej polovice uložíme pripravené tyčinky, šalátový list, rezance a zvinieme.
● Pred koncom rolovania založíme bočné strany plátu smerom dovnútra a rolku dokončíme. Uložíme pod vlhkú utierku a postup opakujeme.
● Dip doplníme čerstvo posekanou cibuľkou a rolky môžeme podávať vcelku alebo prekrojené.

● Tip: pokiaľ necháte rolky chvíľu oschnúť na pracovnej doske, môžete ich aj vyprážať.

suroviny:
ryžový papier 10 ks
tenké ryžové rezance 2 štvorce (85 g)
mrkva 1 ks
uhorka 1 ks
červená paprika 1 ks
zelená paprika 1 ks
listový šalát 1 ks
zázvor 30 g
cesnak 2 strúčiky
arašidové maslo 90 g
sójová omáčka 5 PL
med 1 PL
limetka 1 ks
jarná cibuľka 1 ks

● porcie: min 10 ks
● čas prípravy: 25 min

 

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco
youtube.com/channel/UC-Fbe0qE8EWj_saej3t6V0A