Videorecept: Batatová polievka

💁🏻‍♂️ dnes sa podáva polievka plná farieb:
🍠 #BatatovaPolievka 👨‍🍳

videorecept na #MojeJedlo v spolupráci s Lidl Slovensko
komentovaný videorecept:
#nebudkonzervatrebasivarit #javamvarim

https://youtu.be/wNJR-SsP2Z8

postup:

● Bataty použijeme aj so šupkou, preto ich dôkladne očistíme kefou pod tečúcou vodou a zbavíme nerovností alebo poškodenej kôry. Utrieme do sucha a potom očistíme škrabkou na zeleninu.
● Šupky zmiešame s olivovým olejom (1 PL), štipkou soli a rozmiestnime na plechu s papierom na pečenie. Vložíme na 12-13 minút do rúry s teplotou 180°C v režime horúceho vzduchu.

● V hrnci na masle (30 g) 5 minút opekáme najemno pokrájanú cibuľu.
● Potom pridáme posekaný cesnak a strúhaný zázvor. Po ďalších 3 minútach primiešame štipku mletého čierneho korenia, soľ (1 ČL) a kurkumu (1 ČL), krátko opečieme a ihneď pridáme bataty pokrájané na menšie kocky.
● Zalejeme mliekom (500 ml), vodou (200 ml) a pod pokrievkou varíme 17 minút.
● Po uvarení odoberieme z hrnca tretinu polievky, ktorú samostatne rozšľaháme ponorným mixérom a potom vrátime naspäť do polievky.
● Prilejeme smotanu (200 ml), krátko prevaríme, odstavíme od tepelného zdroja a pred podávaním necháme ešte aspoň štvrť hodinu postáť.
● Do každej porcie vložíme lyžicu vymiešanej bryndze, dochutíme farebným korením, bohato posypeme petržlenovou vňaťou a ozdobíme batatovými čipsami z rúry.

suroviny:
bataty 1 kg (2 väčšie kusy)
cibuľa 1 ks
cesnak 4 ks (strúčiky)
zázvor 1 PL
maslo 30 g
mlieko 500 ml
smotana 200 ml (smotana na šľahanie)
bryndza 200 g
olivový olej 1 PL
kurkuma 1 ČL
petrž.vňať, soľ, čierne korenie, farebné korenie

● porcie: 5 – 6
● čas prípravy: 50 min

 

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco
youtube.com/channel/UC-Fbe0qE8EWj_saej3t6V0A