Videorecept: Cibuľové krúžky

💁🏻‍♂️ inšpirácia na víkend:
#CibuloveKruzky 👨‍🍳 bez vyprážania!

videorecept na #MojeJedlo v spolupráci s Lidl Slovensko
písaný recept + suroviny pod videom na youtube
#nebudkonzervatrebasivarit #javamvarim

https://youtu.be/G6KN170ZSdc

postup:

● Cibuľu zbavíme koreňovej časti a ošúpeme prvé dve vrstvy. Pokrájame na pláty s hrúbkou približne 1,5 cm, rozoberieme na kolieska a na 15 minút namočíme do vody. Krúžky sa vďaka tomu budú ľahšie obaľovať a lepšie sa prepečú.
● Pripravíme si 3 misky. V prvej zmiešame hladkú múku, mleté čierne korenie, štipku soli, mletú papriku a sušené oregano. V druhej miske vymiešame vajíčka s mliekom. Tretiu misku naplníme strúhankou. Cibuľové krúžky postupne obalíme vo všetkých troch miskách do trojobalu a poukladáme na plech potretý olivovým olejom.
● Povrch uložených kúskov pred pečením ešte pokropíme olivovým olejom, ideálne pomocou rozprašovača.
● Pečieme v dvoch fázach pri teplote 210°C. Po štvrťhodine všetky kúsky otočíme, zároveň tiež pokropíme olejom a pečieme ďalších 12-15 minút
● Podávame teplé s nasekanou petržlenovou vňaťou, pokvapkané citrónovou šťavou a s jogurtovým dipom.

● Jogurtový dip: do mixéra vložíme jogurt, posekaný cesnak, pokrájané kyslé uhorky, dijonskú horčicu, štipku soli, 2 PL olivového oleja, šťavu z polovice citróna a štipku čierneho korenia. Rozmixujeme. Skladujeme v chladničke a pri podávaní doplníme ešte mletým korením.

suroviny:
cibuľa (väčšia) 2 ks
hladká múka 100 g
mletá paprika 1 PL
sušené oregano 1 ČL
vajce 2 ks
mlieko 30 ml
strúhanka 150 g
olivový olej 5 PL
citrón 1 ks
smotanový jogurt 200 ml
kyslá uhorka 60 g
cesnak (strúčik) 1 ks
dijonská horčica 1 PL
soľ, čierne korenie, petržlenová vňať

● porcie: 4
● čas prípravy: 65 min

 

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco
youtube.com/channel/UC-Fbe0qE8EWj_saej3t6V0A