Videorecept: Paprikový koláč

💁🏻‍♂️ výdatný paprikový koláč 🌶 na studeno, ako stvorený na leto ⛱
využijete ho ako popoludňajší snack ale poslúži aj na obed či večeru.

#paprikovykolac #pepperpie

videorecept na #MojeJedlo v spolupráci s Lidl Slovensko
písaný recept + suroviny pod videom na youtube
#nebudkonzervatrebasivarit #javamvarim #spolupraca

https://youtu.be/fVwhMoHdOrw

postup:
● Múku, zmäknuté maslo, časť jogurtu (100 g), čajovú lyžičku soli a dve polievkové lyžice vody zmiešame v hlbšej mise. Ručne vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme do tvaru a veľkosti zapekacej misy (priemer cca 27.cm, hrúbka cesta 3-4 mm).
● Cesto pomocou valčeka prenesieme do zapekacej misy. Prstami ho jemne pritlačíme po celej ploche a dno koláča poprepichujeme vidličkou, aby sa pri pečení zbytočne nenafúkol. Okraje skrátime nožom a ozdobne pritlačíme vidličkou.( Z odrezkov môžeme neskôr vytvoriť dekoráciu na koláč, prípadne ich zamraziť alebo opätovne vyvaľkať a upiecť v malej nádobe ako minikoláč.)
● Cesto vložíme na 20 minút do rúry s teplotou 180 °C a potom necháme vychladnúť.
● Medzitým v mise vymiešame mascarpone, zvyšok jogurtu (150 g), lyžičku soli, nadrobno posekaný cesnak a olivový olej (2 PL). Na záver primiešame aj nadrobno posekané vňate cibuliek a lístky tymianu.
● Plnku rozotrieme na vychladnuté a predpečené cesto. Na vrch poukladáme papriku pokrájanú na malé kocky a spodné časti cibuliek pokrájané na kolieska.
● Pečieme 35 minút v rúre s teplotou 200 °C a po upečení necháme ešte 20-30 minút postáť. Pred servírovaní posypeme čerstvými lístkami tymianu. Koláč je veľmi chutný ako studený chod.

TIP: použite môžete aj farebné papriky a povrch koláča tak premeniť na originálnu mozaiku. A do plnky neváhajte primiešať svoj obľúbený syr! Predpečený korpus sa dá univerzálne použiť aj pre iné náplne, po upečení zostáva chrumkavý a výborne drží formu.

suroviny:
polohrubá múka 250 g
maslo 100 g
jogurt 250 g (100+150)
voda 2 PL
mascarpone 250 g
cesnak 2 ks (strúčiky)
olivový olej 2 PL
jarná cibuľka 3 ks
červená paprika “kápia” (väčšia) 1 ks
soľ, čierne korenie, čerstvý tymian

porcie: 6 ● čas prípravy: 70 min
 

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco
youtube.com/channel/UC-Fbe0qE8EWj_saej3t6V0A