Videorecept: Gazpacho

💁🏻‍♂️ summer-summer-summer time!
Nemusíte cestovať, vychutnajte si španielsku klasiku priamo doma: #Gazpacho 🍅 🌱🌶 💦

videorecept na #MojeJedlo v spolupráci s Lidl Slovensko
písaný recept + suroviny pod videom na youtube
#nebudkonzervatrebasivarit #javamvarim #spolupraca

https://youtu.be/LGk3TPAH5IY

postup:
● Do mixéra vložíme pokrájanú paradajku, cherry paradajky, cesnak, olivový olej (2 PL), ocot (1 PL), soľ (1 ČL), mletú rascu (1 ČL) a mleté čierne korenie (1 KL). Dôkladne rozmixujeme.
● Potom do mixéra vložíme aj pokrájanú papriku, uhorku, cuketu, cibuľu, listy bazalky a opäť dôkladne premixujeme. Do rozmixovanej masy ponoríme kúsky natrhaného chleba (1 menší krajec) a bez mixovania ho najskôr necháme nasiaknuť, pričom celý mixér odložíme aspoň na polhodinu do chladničky.
● Medzitým pripravíme krutóny: tri krajce chleba alebo bagety pokrájame na väčšie kocky. Pokvapkáme olivovým olejom (2 PL) a zmiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou. Premiestnime na plech s papierom na pečenie a na 10 minút vložíme do rúry s teplotou 180°C.
● Vychladenú polievku s nasiahnutým chlebom krátko premixujeme a ihneď podávame. Do každej porcie vložíme opečené krutóny a nadrobno posekané uhorky či papriky, cherry paradajky. Dochutíme soľou, mletým korením, čili, olivovým olejom a pažítkou alebo inými bylinkami.

TIP: gazpacho chutí najlepšie čerstvé a vychladené, môžete ho však aj skladovať v chladničke. Pred servírovaním ho potom nezabudnite krátko pomixovať alebo aspoň premiešať. Na dochutenie použite aj balzamikový ocot, hľuzovkový olej, parmezán alebo petržlenové či bazalkové pesto!

suroviny:
väčšia mäkká paradajka 1 ks
cherry paradajky 230 g
červená paprika / kápia 1 ks
menšia uhorka 120 g
menšia cuketka 120 g
cesnak 1 ks (strúčik)
červená cibuľa 1 ks
olivový olej 4 PL (2+2)
ocot 1 PL
drvená rasca 1 ČL
soľ, čierne korenie, čerstvá bazalka, petržlenová vňať, pažítka, chlieb

● porcie: 3-4 ● čas prípravy: 40 min
 

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco
youtube.com/channel/UC-Fbe0qE8EWj_saej3t6V0A