Videorecept: Čokoládová pena s lieskovcami

💁🏻‍♂️ krémovejšia príbuzná zmrzliny: ČOKOLÁDOVÁ PENA S LIESKOVÝMI ORECHAMI⛱

v lete je výborným osviežením, ak nemáte doma zmrzlinovač alebo sa vám nechce čakať na mrazenú dreň ⏱
smotanová pena z čokolády a opečených lieskovcov, ktorej ešte pomôže trochu javorového sirupu, aj kakao

videorecept na #MojeJedlo v spolupráci s Lidl Slovensko
#nebudkonzervatrebasivarit #javamvarim #spolupraca

https://youtu.be/J7KKlPQ7VxA

postup:
● Lieskovce nasucho opečieme v panvici pri miernej intenzite približne 9 -10 minút a potom necháme vychladnúť. Odoberieme dve lyžice orechov, ktoré nepravidelne posekáme na záverečnú posýpku.
● Ostatné lieskovce rozmixujeme. Priebežne mixér zastavujeme a obsah ručne premiešame. Pridáme 2 PL javorového sirupu a 2 PL medu, opäť rozmixujeme. Nakoniec zriedime mliekom (70 ml) a výslednú orieškovú pastu odložíme bokom.
● Servírovacie poháre alebo misky vložíme vychladiť do chladničky, rovnako aj smotanu na šľahanie.
● Čokoládu rozpustíme nad parou a potom necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Studené poháre ozdobne vylejeme po stenách približne lyžičkou tekutej čokolády a vložíme naspäť do chladničky.
● Orieškovú pastu zmiešame s rozpustenou čokoládou.
● Dôkladne vychladenú smotanu vyšľaháme. Dvomi lyžicami sľahačky najskôr zriedime čokoládovo-orieškovú zmes. Potom už len na etapy ručne a pomaly vmiešame čokoládovo-orieškovú zmes do hotovej šľahačky. Penou naplníme vychladené poháre. Povrch zarovnáme lyžicou, polejeme zvyškom javorového sirupu, zasypeme kakaom a ozdobíme nasekanými lieskovcami.
● Odložíme aspoň na hodinu do chladničky.

suroviny:
lieskové orechy 100 g
čokoláda 150 g
mlieko 70 ml
smotana na šľahanie 300 ml
javorový sirup 6 PL
med 2 PL
kakao

● porcie: 4 ● čas prípravy: 25 min ( + chladenie)
 

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco
youtube.com/channel/UC-Fbe0qE8EWj_saej3t6V0A