Videorecept: Paradajkové placky

🇬🇷 ľahké a šťavnaté osvieženie z gréckych ostrovov:
#ParadajkovePlacky #TomatoKeftedes 🍅💦

videorecept na #MojeJedlo v spolupráci s Lidl Slovensko
písaný recept + suroviny pod videom na youtube
#nebudkonzervatrebasivarit #javamvarim #spolupraca
https://youtu.be/IpnW2lLaRlk

postup:
● Paradajky pokrájame na kocky a zmiešame s nasekanou cibuľou, hrsťou posekanej mäty a petržlenovej vňate. Ochutíme lyžičkou soli, štipkou čierneho korenia a zmes odložíme marinovať aspoň na polhodinu do chladničky.
● Do vychladenej zmesi vmiešame vyšľahané vajíčko, nadrobený syr feta a hladkú múku do ktorej vopred zamiešame aj strúhanku a sódu bikarbónu. Hotové cesto necháme chvíľu postáť pri izbovej teplote.
● Panvicu s nelepivým povrchom potrieme vrstvou olivového oleja na ktorom opekáme placky. Na jeden kus stačí polievková lyžica cesta. Pečieme pri strednej intenzite, 2 až 3 minúty z každej strany. Postup opakujeme, kým nespotrebujeme cesto.
● Podávame s jogurtom, olivami a najlepším doplnkom sú grécke tzatziky.

TIP: Syr feta môžete aj vynechať, konzistenciu cesta to neovplyvní a pridajte aj kôpor alebo bazalku. V prípade potreby pred pečením cesto upravte pridaním sypkých surovín alebo naopak prilejte pár lyžíc sýtenej minerálky.

suroviny:
paradajky 450 g
červená cibuľa 180 g
vajce 1 ks
hladká múka 70 g
strúhanka 40 g
sóda bikarbóna 1/2 PL
syr feta 50 g
soľ, čierne korenie, olivový olej
petržlenová vňať, čerstvá mäta

● porcie: cca 18 menších placiek (3 -4 porcie)
● čas prípravy: 50 min (vrátane chladenia)
 

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco
youtube.com/channel/UC-Fbe0qE8EWj_saej3t6V0A