Videorecept: Paprikové risotto

videorecept na víkend: 💁🏻‍♂️ PAPRIKOVÉ RISOTTO
Vyskúšajte ako ladí chuť krémového risotta s pečenými paprikami, cesnakom a bylinkami 😋

➡ Písaný recept aj so surovinami nájdete priamo pod videom na youtube!
https://youtu.be/wI0oX1nD58s

videorecept na #MojeJedlo v spolupráci s Lidl Slovensko
#spolupraca

postup:
● Umyté papriky a cesnakové strúčiky v šupke vložíme do zapekacej misy. Pečieme 30-35 minút v rúre s teplotou 200 °C. V polovici pečenia papriky otočíme.
● Po čiastočnom vychladnutí papriky zbavíme jaderníkov a šupiek. Upečený cesnak vytlačíme z obalu a zmiešame s ošúpanou paprikou. Zmes pokrájame na menšie kusy a pretlačíme vidličkou.
● Paprikové šupky a jaderníky vložíme do menšieho hrnca so zeleninovým vývarom a krátko spolu prevaríme, chuť paprík bude vďaka tomu v risotte ešte intenzívejšia.
● V hlbšom hrnci na olivovom oleji (4 PL) opečieme najemno pokrájanú cibuľu. Po 3-4 minútach vsypeme do hrnca aj ryžu a pri miernej intenzite miešame asi 2 minúty, kým sa ryža dostatočne ohreje.
● Podlejeme bielym vínom a miešame kým ryža vsiakne všetku tekutinu. Potom opakovane po jednej naberačke pridávame horúci vývar a neustále miešame. Vývar prilievame vždy až keď ryža vsiakne predošlú dávku. Opakujeme ďalších 20-23 minút na miernom plameni, za neustáleho miešania. V prípade ak nepostačí vývar, v závere pridajte ešte naberačku vriacej vody.
● V záverečnej fáze primiešame paprikovo-cesnakovú zmes, lyžičku soli, maslo, najemno strúhaný parmezán a posekanú bazalku aj petržlenovú vňať. Už ďalej nevaríme. Pred servírovaním necháme ešte 5-10 minút postáť a potom dôkladne premiešame.
● Jednotlivé porcie dochutíme farebným korením, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme strúhaným parmezánom a dozdobíme bylinkami.
 

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco
youtube.com/channel/UC-Fbe0qE8EWj_saej3t6V0A