chuťovka na víkend 💁🏻♂️ #BabaGanoush 🍆✨
Pripravte si lahodnú nátierku z pečeného baklažánu 😋➡ Písaný recept aj so surovinami nájdete priamo pod videom na youtube!
https://youtu.be/2q4IyTKwwuYvideorecept na #MojeJedlo v spolupráci s Lidl Slovensko
#spolupracaPostup:
● Baklažány prekrojíme na polovice a rezom nahor uložíme do zapekacej misy. Vrch potrieme olivovým olejom a pečieme 45 minút v rúre s teplotou 190 °C. Necháme vychladnúť.
● Upečený a vychladnutý baklažán zbavíme šupy a dužinu premiestnime do širšieho kuchynského mixéra. Pridáme dva strúčiky cesnaku, šťavu z polovice citróna a štipku mletej rasce. Rozmixujeme do hladka.
● Na záver pridáme do mixéra aj dve lyžice Tahini, štipku soli a ešte raz premixujeme.
● Nátierku rozotrieme na tanier, polejeme olivovým olejom a posypeme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Pridajte navrch aj sezam, zrnká maku alebo čili.TIP: Baklažánová nátierka Baba Ganoush je vhodná ako predjedlo alebo chuťovka studenej kuchyne. Servírujte s chrumkavými hriankami, zeleninovým šalátom, olivami alebo si doma upečte pokrájanú tortillu s mletou paprikou.
suroviny:
baklažán 2 ks
olivový olej 1 PL + na poliatie porcie
citrón 1/2 ks
cesnak 2 ks (strúčiky)
sezamová pasta Tahini 2 PL
mletá rasca, soľ, petržlenová vňať● porcie: 1 ● čas prípravy: 50 min
facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco
youtube.com/channel/UC-Fbe0qE8EWj_saej3t6V0A