Videorecept: Šošovicové guľky

čo variť cez víkend? 💁🏻‍♂️ urobte si #SosovicoveGulky #LentilBalls

vegánsky recept ktorý využijete ako hlavné jedlo – snack – plnku do sendvičov alebo ako predjedlo.
➡ Písaný recept aj so surovinami nájdete priamo pod videom na youtube!

➡ videorecept na #MojeJedlo v spolupráci s Lidl Slovensko
#spolupraca

Postup:
● Pokrájanú cibuľu opečieme na olivovom olejji (3 PL).
● Po 5 minútach pridáme posekaný cesnak (2 ks), nadrobno pokrájanú mrkvu aj batat. Opekáme a miešame ďalších 12-15 minút.
● Pridáme lyžicu horčice,miešame ešte minútu a nakoniec pridáme aj červenú šošovicu a dôkladne premiešame. Zalejeme vodou (330 ml) a varíme približne 7-8 minút, kým sa zredukuje všetka tekutina. Neustále miešame. Dôležité je šošovicu len mierne uvariť , nie rozvariť.
● Ešte horúcu zmes zjemníme pretláčadlom na zemiaky. Dochutíme soľou (1 ČL), mletou paprikou (1 PL), citrónovou šťavou (1 ČL) a štipkou čierneho korenia. Necháme vychladnúť.
● Ovsené vločky (140 g) zomelieme alebo rozmixujeme. Menšiu časť (30 g) odložíme bokom na záverečné obaľovanie. Zvyšok vločiek zapracujeme do vychladnutého cesta spolu s najemno posekanou petržlenovou vňaťou. Hotové cesto vložíme aspoň na polhodinu do chladničky.
● Z cesta vytvarujeme menšie guľôčky, ktoré obalíme v pomletých vločkách. Opekáme 5-6 minút na panvici s malým množstvom olivového oleja (cca 2 PL) a postupne otáčame alebo natriasame celou panvicou. V prípade potreby dodatočne podlejeme olejom.
● V panvici ohrejeme 2 lyžice olivového oleja. Pridáme prekrojenú čili papričku, dva celé strúčiky cesnaku a celú stonku bazalky. Necháme 2-3 minúty pôsobiť na miernom plameni, kým všetky suroviny ochutia a prevoňajú olej.
● Väčšiu a mäkkú paradajku rozmixujeme a vlejeme do základu v panvici. Ochutíme štipkou soli, čierneho korenia a po 2-3 minútach do základu vložíme aj opečené guľky. Krátko vykúpeme, prikryjeme pokrievkou, odstavíme od tepelného zdroja a necháme ešte aspoň 10 minút postáť.
 

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco
youtube.com/channel/UC-Fbe0qE8EWj_saej3t6V0A