👨🍳 inšpirácia na zimné kreácie s kyslou kapustou: PLACKY Z KYSLEJ KAPUSTY ✨
► sú mierne pikantné, majú výraznú chuť a napriek tomu zostanú ľahučké a jemné. So zemiakovými plackami majú podobný len dizajn, takže ich skôr podávajte ako chuťovky k poháru vína alebo ako občerstvenie či predjedlo.Samozrejme vo väčšom množstve poslúžia ako ľahšia večera alebo hlavný chod.
► viac priamo vo videu na youtube, kde nájdete aj písaný recept spolu so surovinami!
videorecept na #MojeJedlo v spolupráci s Lidl Slovensko
#spolupraca
https://youtu.be/slM1R2eVUGM● Kyslú kapustu v dlaniach vytlačíme, zbavíme prebytočnej šťavy a premiestnime do šalátovej misy.
● Pridáme posekanú hrsť petržlenovej vňate, postrúhané alebo pretlačené strúčiky cesnaku, pol lyžice horčice, najemno posekané jarné cibuľky, pokrájanú papričku, štipku soli, čierneho korenia a lyžicu olivového oleja (1 PL). Všetko spolu premiešame. Potom do masy vmiešame aj dve vajcia.
● Až nakoniec primiešame aj 50 g polohrubej múky a necháme chvíľu postáť.
● Na panvici s dvomi lyžicami oleja pečieme postupne menšie placky, na každý kus postačí kopcovitá lyžica cesta, ktorú počas pečenia na panvici opatrne roztlačíme do strán. Pečieme 3-4 minúty z každej strany. V prípade potreby podlejeme olejom.
● Postup opakujeme kým spotrebujeme pripravené cesto.
● Podávame s kyslými uhorkami, bylinkovým jogurtom alebo šalátom.
facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco
youtube.com/channel/UC-Fbe0qE8EWj_saej3t6V0A