Videorecept: Ryžové rezance s brokolicou

💁🏻‍♂️ 🍜 RYŽOVÉ REZANCE S BROKOLICOU
👉 vyskúšajte rýchle a svieže jedlo inšpirované ázijskou kuchyňou
👉 plnú panvicu chrumkavej opečenej brokolice s rezancami pripravíte do polhodiny

► viac priamo vo videu na youtube, kde nájdete aj písaný recept spolu so surovinami!
videorecept na #MojeJedlo #spolupraca s Lidl Slovensko

https://youtu.be/wbFlqFlv2Tw

POSTUP:
● Brokolicu rozoberieme na menšie ružičky veľkosti jedného sústa a dôkladne umyjeme. Väčšie časti zbavíme hrubšej kôry a spolu so stonkami a listami pokrájame na tenké rezance. Oddelene prepláchneme a scedíme.
● V hlbšej panvici (ideálne wok) rozpustíme prepustené maslo, pridáme plátky cesnaku, cibuľky pokrájané na väčšie časti a rezance z hrubých častí brokolice. Opekáme a miešame 5 minút.
● Potom pridáme do panvice aj vrchné časti brokolice a opekáme ďalších 8-10 minút, resp. kým bude brokolica opečená a ešte stále chrumkavá.
● Medzitým do hrnca s vriacou vodou vložíme na 3-4 minúty ryžové rezance (resp.podľa návodu). Následne scedíme a zmiešame s dvomi lyžicami sójovej omáčky.
● Arašidové maslo (2 PL) zriedime sójovou omáčkou (2 PL) a kokosovým mliekom (4 PL). Zálievkou v závere opekania prelejeme obsah panvice, pridáme dve lyžice sezamu a všetko dôkladne premiešame. Nakoniec pridáme do panvice rezance. Premiešame. Potom odstavíme od tepelného zdroja, necháme 5 minút postáť a pred servírovaním ešte raz premiešame.
● Porcie ozdobíme sezamom a podávame s plátkom limetky, prípadne extra porciou sójovej omáčky na preliatie, čili alebo wasabi pastou.
TIP: Brokolica zostane chrumkavá a kombinácia cesnaku, sójovej omáčky a arašidového masla dodá jedlu príjemnú sladko-slanú chuť. Pridajte do základu v panvici aj čili papričku alebo čerstvý zázvor pokrájaný na tenké rezance a na záver pridajte aj pár kvapiek sezamového oleja. Do zálievky pridajte aj kúsok wasabi pasty.

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco
youtube.com/channel/UC-Fbe0qE8EWj_saej3t6V0A