Francúzsky toast

👨‍🍳 trik ako vyrobiť najchutnejší francúzsky toast 👉 použite maslovú vianočku!
Otestoval som ručne pletenú slovenskú vianočku od Dobrota Prievidza a výsledok chutí ešte lepšie ako vyzerá

🍽2 ⏱10 MIN SUROVINY:
maslová vianočka Dobrota 4 krajce
vajcia 2 ks
trstinový cukor 1 ČL
maslo 30 g
mlieko 100 ml
sušená vanilka, soľ, škorica, javorový sirup, ovocie, lieskovce
POSTUP:
Maslovú vianočku pokrájame na pláty hrubé 2-2,5 cm.
Vajcia, štipku soli, štipku sušenej vanilky, škorice a lyžičku cukru vymiešame. Potom primiešame aj mlieko.
V panvici rozpustíme maslo.
Krajce vianočky ponoríme do vaječnej zmesi, necháme len 20-30 sekúnd nasiaknuť z každej strany a ihneď opečieme na horúcom masle. Pri strednej intenzite opekáme približne 2-3 minúty z každej strany do zlatista.
Po dopečení potrieme rozpusteným maslom, posypeme škoricou, ozdobíme ovocím, posekanými orechami a prelejeme porciou javorového sirupu.
#nebudkonzervatrebasivarit #javamvarim #spolupraca #maslovavianocka #slovenskavianocka #dobrota

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco