Domáce tagliatelle s čerstvou omáčkou :)

😋 najintenzívnejšie zážitky v kuchyni: domáce cestoviny (a pečenie chleba👨🍳)
💁 zamiesiť cesto, vytvoriť pláty a pokrájať ukážkové tagliatelle 🍝 👉 to všetko na jednom stroji
#Chef šetrí čas aj energiu, ktorú využijete na prípravu vlastnej omáčky!

👨🍳 POSTUP TAGLIATELLE:
■preosiatu múku a vajcia spojíme. Vymiesime cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme polhodinu odpočinúť v chlade.
■cesto rozdelíme na 4 časti, roztlačíme alebo vyvaľkáme na hrubšie placky a opakovane spracujeme cez nástavec na cestovinové pláty (od maximálnej hrúbky postupne až k hrúbke 3 mm).
■pláty nožom zarovnáme a pomocou nástavca na tagliatelle pokrájame a pomúčime.
■varíme v osolenej vode 2-3 minúty resp. podľa použitej múky. V prípade ak cestoviny vkladáme priamo do horúcej omáčky, varenie vo vode skrátime o polovicu.

👨🍳 POSTUP OMÁČKA:
■Na olivovom oleji krátko opečieme najemno pokrájaný cesnak. ■Pridáme posekanú čili papričku, štipku čierneho korenia, pokrájané ančovičky a opekáme ďalšiu minútu. ■Podlejeme bielym vínom a počkáme kým sa tekutina zredukuje. ■Primiešame 3 lyžice pretlaku a paradajky pokrájané nadrobno. ■varíme 15 minút a v závere ešte väčšie kúsky paradajok roztlačíme pretláčadlom na zemiaky a pridáme za hrsť posekanej bazalky.

SUROVINY:
cestoviny: 🌾 hladká múka 200 g vajce 2 ks
omáčka: olivový olej 4 PL strúčik cesnaku 3 ks 🌶 čili paprička 1 ks paradajkový pretlak 3 PL 🍅 paradajky 600 g 🐟 ančovičky v oleji 15 g soľ č.korenie 🌱 bazalka 🍷 biele víno 50 ml

#NebudKonzervaTrebaSiVarit #JaVamVarim #MojeJedlo #spolupraca #OravaElektro #Chef orava #HomeMadePasta #Tagliatelle

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco