💁🏻♂️ PEČENÁ RYBA SO ZELENINOU
🔺link na celé video v profile aj na blogu mrpyco.sk !
POSTUP:
Zemiaky v šupke dôkladne očistíme kefou. Prekrojíme na štvrtiny a 8 minút povaríme do polomäkka, scedíme a zmiešame s 2 lyžicami olivového oleja, štipkou kajenskej papriky, práškom z rozdrvených semienok horčice a štipkou soli.Očistenú rybu zvnútra aj zvonka nasolíme, uložíme do pekáča a do brušnej dutiny vložíme prekrojené strúčiky cesnaku, 2 plátky citróna a vetvičku rozmarínu.
Umyté cherry paradajky poprepichujeme vidličkou a vložíme do misy. Pridáme 2 lyžice olivového oleja, biele víno (50 ml) a dôkladne premiešame.
Zvyšené stonky rozmarínu uložíme spolu s paradajkami vedľa ryby v pekáči a navrch paradajkovej vrstvy poukladáme pripravené zemiaky.
Vložíme do rúry vyhriatej na 185 °C a pečieme 30 – 35 minút. V závere je ideálne použitie režimu s horúcim vzduchom. Porcie doplníme čerstvým plátkom citróna.
🍽 2 ⏱ 50 min SUROVINY:
ryba (morský vlk) 2 ks ( 800 g )
zemiaky 500 g
cherry paradajky 400 g
vetvičky rozmarínu 6 ks
semienka horčice 1 ČL
strúčiky cesnaku 2 ks
citrón 1 ks
olivový olej 4 PL
biele suché víno 50 ml
kajenská paprika, morská soľvšetko potrebné zoženiete v @yemepotraviny
#TrebaSiVarit #MojeJedlo #JaVamVarim #Spolupraca #yemeplnochutnepotraviny #yemepotraviny #yeme
youtu.be/29xs3eJA9sI
mrpyco.sk
facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco