Videorecept: Bylinková polenta s cibuľkami

‍👨‍🍳 Bylinková polenta s cibuľkami
🔺VIDEORECEPT s ochutnávkou v profile aj na blogu mrpyco.sk !
POSTUP:
👉 Pór pokrájame na časti (8-10 cm) a prekrojíme pozdĺžne. Cibuľky pozdĺžne prekrojíme a vňate rozdelíme na polovice.

👉 Zmiešaním olivového oleja, soli a mletej údenej papriky pripravíme zálievku. Polovicu vmasírujeme do vňate cibuliek, ktoré uložíme na plech. Druhou polovicou potrieme dolné časti cibuliek aj póru. Uložíme na zelenú vrstvu a spolu pečieme 25 – 30 minút v teplovzdušnej rúre s teplotou 190 °C.

👉 Do vriacej osolenej vody (700 ml) pridáme polentu a miešame na miernom plameni do zhustnutia, približne 5 minút. Odstavíme od tepelného zdroja a primiešame mleté čierne korenie, nadrobno posekané bylinky, najemno postrúhaný parmezán a maslo.

👉 Polentu rozotrieme do vyšších okrajov na väčšie taniere alebo vložíme do tvarovacích formičiek a počkáme kým stuhnú do želaného tvaru. Na ochutenú polentu uložíme upečené cibuľoviny, dochutíme hrubou soľou a pokvapkáme olivovým olejom. Doplníme listovým alebo kapustovým šalátom.

SUROVINY:

polenta 100 g
voda 700 ml
čerstvé bylinky ( pažítka, petržlenová vňať, kôpor )
parmezán 50 g
maslo 30 g
jarné cibuľky 12 ks
pór 1 ks
olivový olej 6 PL
soľ, čierne korenie, mletá údená paprika
červená kapusta

🙋🏻‍♂️všetko potrebné zoženiete v YEME plnochutné potraviny #TrebaSiVarit #MojeJedlo #JaVamVarim #Spolupraca #yemeplnochutnepotraviny #yemepotraviny #yeme
 

youtu.be/hOeZtdjTTfY
mrpyco.sk
facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco