Rozhovor s Pycom

Pyco poskytol zaujímavý rozhovor pre portál akademiakrasy.sk. Na ukážku uverejňujem krátku časť rozhovoru:

 

Skvelý moderátor, ktorého poznáte pod pseudonymom Pyco. O svojich moderátorských kvalitách presvedčil už viackrát. Že je najlepší moderátor, to vieme. Že je milovník Grécka a mačiek, to vieme tiež. Vieme však aj to, že je skvelý kuchár. Presvedčilo nás o tom jeho jedlo. Teda MOJE JEDLO 1 aj 2. Bude aj 3ka? Aj to sme sa spýtali silno variaceho Martina Pyca Rauscha :)

V prvom rade sa chcem veľmi pekne poďakovať za rozhovor, pretože „dostať „sa po Vás nie je jednoduché :) Pri vašej pracovnej vyťaženosti máte čas aj na relax? Akú formu relaxu uprednostňujete?

Nemyslím že by som bol viac vyťažený ako iní pracujúci ľudia. Len tú aktivitu vidno verejne, takže vzniká občas dojem, že idem bez prestávky. Zdravie mi už viac krát dvihlo výstražný prst, takže pevnou súčasťou mojej zaneprázdnenosti je aj odpočinok, pohyb a dni keď prosto nepracujem, ani pracovne nekomunikujem. V istom veku zredukovanie aktivity aj za cenu nižšieho príjmu, život skvalitňuje a dúfam že aj predlžuje. Ale vypnem už aj tak, že varím, čítam knihu, vzdelávam sa a v rámci možnosti športujem.

Aké bolo Vaše najobľúbenejšie jedlo v detstve? Bol ste veľký papkáč alebo naopak prieberčivé dieťa?

Ja som z veľkej rodiny, na prieberčivosť v detstve nebol ani priestor. Dokonca netuším  či som mal obľúbené jedlo, musím sa spýtať mamy. Možno langoše. Skôr viem že som teda vôbec nemusel parené buchty ani dukátové buchtičky či podobné, deťmi milované výtvory.

Kedy ste sa rozhodol stať vegetariánom? A ako vnímate svoje rozhodnutie po vyše 2Otych rokoch?

Keď som začal s varením, pochopil som že v kuchyni sa dá všeličo vymyslieť a uvedomil som si, že mäso som aj tak nikdy veľmi nemusel, aj keď nič radikálne som pri jeho konzumácii aj odmietaní nepociťoval. A to sa nezmenilo ani po 21 rokoch. Mäso mi nechýbalo ani raz, nemusel som si ho odopierať a o ničom nemám chuť nikoho presviedčať. Cítim sa výborne. Aj by som povedal že neľutujem, ale pre mňa nejesť mäso nebolo ničím závažné rozhodnutie, ktoré by som mal potrebu teraz špeciálne vyhodnocovať.
CELÝ ROZHOVOR