Videorecept: Domáca raňajková granola

👨‍🍳 domáca raňajková #Granola

► zmes ktorá vás naštartuje trebárs aj každý deň
► orieškové delo, plné výrazných a vzájomne sa dopĺňajúcich chutí
► chrumkavá opečená granola z ovsených vločiek a troch druhov orechov.
► užitočné rady, návody a triky vám prezradím vo videu na na youtube, kde nájdete aj písaný recept spolu so surovinami!

videorecept na #MojeJedlo v spolupráci s Lidl Slovensko
#spolupraca

https://youtu.be/dXWG6VyK0NE

postup:
● V hlbšej mise zmiešame ovsené vločky a všetky tri druhy orechov nepravidelne posekané na väčšie kusy. Pridáme lyžicu mletej škorice a všetko premiešame.
● V menšej miske vymiešame olivový olej (4 PL), javorový sirup (4 PL) a agávový sirup (4 PL) až kým zmes viditeľne získa hustotu. Pridáme štipku soli a ešte raz premiešame.
● Zálievku pridáme k sypkým surovinám a stierkou alebo rukami dôkladne všetko spojíme na jednotnú masu.
● Zmes rovnomerne roztlačíme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Pečieme najprv 20 minút v rúre s teplotou 160 °C. Potom zmes lopárikom alebo vidličkou narušíme, zľahka premiešame a opäť rozmiestime po celej ploche. Vložíme na ďalších 5-10 minút do rúry, záver pečenia treba ustriehnuť podľa opečenia a farby orechov.
● Upečenú granolu necháme priamo na plechu celkom vychladnúť. Chrumkavosť získa až po úplnom vysušení, stačí po dopečení nechať len otvorené dvierka na rúre a granolu premiestniť do uzatvárateľnej vzduchostenej nádoby až po niekoľkých hodinách. Po vychladní primiešame aj sušené hrozienka.

TIP: Domáca raňajková granola premení každé raňajky na voňavý a chutný zážitok. Zalejte ju mliekom, pridajte do jogurtu, polenty, raňajkovej kaše aj ovocného šalátu. Ozdobte ňou puding, tortu, cheesecake či ďalšie dezerty. Použite aj arašidy, píniové alebo pekanové orechy, po upečení primiešajte len sušené ovocie, prípadne kúsky čokolády. Pri uvedenej dávke získate približne 580 g hotovej granoly.
 

 

facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco
youtube.com/channel/UC-Fbe0qE8EWj_saej3t6V0A