🌱 recept na rýchle jarné pesto z knihy MOJE JEDLO 3📚: ŠTYRI ROČNÉ OBDOBIA (na strane 8.)
POSTUP:
👉Medvedí cesnak dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou, následne osušíme, nadrobno pokrájame a vložíme do ručného mixéra alebo veľkého mažiara. Pridáme oriešky, parmezán (môžeme celkom vynechať) a šťavu z polovice citróna. Nárazovo mixujeme na etapy a medzitým podľa potreby premiešame obsah mixéra smerom od stien do stredu. Olivový olej (6 PL) pridávame po lyžiciach.
👉Pesto zamiešame do cestovín, používame ako dip so zeleninou, tyčinkami alebo pečivom a chutí skvelo na hrianke. Ak vynecháte parmezán a oriešky, pesto je vhodné aj ako prísada do polievky, po dovarení dodá aj iným jedlám aromatickú a jarnú chuť.
👉Pokiaľ hotové pesto ihneď nepoužijeme, skladujeme ho v chlade, obsah pohára zbavíme vzduchových bublín a zalejeme zvyškom oleja.
🍽 120 ml ⏱ 10 MIN
SUROVINY:
medvedí cesnak 50 listov
píniové oriešky 20 g
citrón 1/2 ks
parmezán 20 g
olivový olej 10 PLknihy Moje Jedlo objednáš cez link v profile 🙋🏻♂️
#nebudkonzervatrebasivarit #mojejedlo