ochutnaj TEKVICOVÝ BÁLEŠ
celý VIDEORECEPT s ochutnávkou v profile aj na blogu mrpyco.sk !
POSTUP:
v teplom mlieku rozmiešaj lyžičku cukru, 2 lyžice múky, sušené droždie. Počkaj kým sa všetko aktivuje, prelej do misy s múkou, olejom, lyžičkou soli vypracuj cesto, potri olejom, prikry fóliou a počkaj kým zdvojnásobí objem. Tekvicu umy, očisti (šupky odlož!), pokrájaj a 15 minút povar vo vode. Sceď, po vychladnutí polovicu rozmixuj s cesnakom, zvyšok zmiešaj s čili a tymianom a trochou oleja. Šupky pokvapkaj olejom, popráš údenou paprikou a na plechu peč do chrumkava 15 min/170 °C. Cesto natiahni na naolejovaný plech a nechaj 20 minút podkysnúť. Natri pyré, ozdob plnkou, pridaj korenie, sumac, soľ, pokrop olejom a peč 35 min/180 °C. Pokrájaný báleš ozdob bylinkami, klíčkami a čipsami.suroviny:
maslová tekvica 1 ks
hladká múka Roľnícky mlyn 380 g
sušené droždie 8 g
mlieko 230 ml
extra panenský olivový olej extrahovaný za studena Terre Francescane 60 ml + na poliatie
kryštálový cukor 1 ČL
čili paprička 1 ks
čerstvý tymian 4 stonky
strúčiky cesnaku 2 ks
soľ, čierne korenie, sumac korenie, mletá údená paprika
dekor alternatívy : výhonky, klíčky, perila, cherry paradajky, rukola, micro greens, syr
12 ks 50 min + kysnutiePodrobný návod: mrpyco.sk Tekvicový báleš všetko potrebné kúp v YEME plnochutné potraviny
#TrebaSiVarit #MojeJedlo #JaVamVarim #Spolupraca #yemeplnochutnepotraviny #yemepotraviny #yeme
youtu.be/S3PkCaqwnWg
mrpyco.sk
facebook.com/mrpyco
instagram.com/mrpyco