Recept: Pečená cibuľa

Jedna z mojich najobľúbenejších zimných klasík: #pečenácibuľa 📘 #mojejedlo #4rocneobdobia
Vyskúšajte a pokojne zdielajte 👨‍🍳 dobrú chuť!
 
Recept:
Cibuľu zbavíme šupky smerom nadol ku koreňu, ktorý však ponecháme a pod tečúcou vodou ho dôkladne očistíme. Väčšie cibule prekrojíme na polovicu tak, aby koreňová časť držala pokope, cesnak očistíme a všetko vložíme do zapekacej nádoby aj s rozmarínom.
V mažiari drvením spojíme semienka horčice, čierne korenie a soľ. Zmes pridáme k pripravenej cibuli a všetko zalejeme citrónovou šťavou, olejom a bielym vínom. Dôkladne premiešame a pečieme 40-45 minút pri teplote 200 °C.
Výsledok je chuťovo výrazná symfónia, ktorou presvedčíte aj toho, kto cibuľu veľmi nevyhľadáva. Podávať môžeme s listovou zeleninou, pečivom a pohárom bieleho vína.
 
suroviny (2 porcie, čas prípravy 50 minút)
cibuľa šalotka | 10 ks
strúčik cesnaku | 4 ks
citrón | 1/2 ks
rozmarín | 4 ks (vetvičky)
semienka žltej horčice | 1 ČL
čierne korenie | 1 KL
morská soľ | 1 KL
olivový olej | 5 PL
biele víno | 3 PL

 

 

facebook.com/MojeJedloByPyco
instagram.com/mrpyco