Recept: Biela polievka

#bielapolievka #mojejedlo
 
Recept:
– Kapustu umyjeme, zbavíme tvrdšieho stredu a nakrájame nadrobno. Vo väčšom hrnci s rozpusteným maslom 5 minút restujeme posekanú cibuľku. Pridáme na kocky pokrájaný kaleráb, zeler a za občasného miešania opekáme ďalších sedem minút.
– V mažiari spojíme rascu (1 KL), štipku bieleho korenia, štipku sušeného zázvoru, jedno zrnko kardamonu, morskú soľ (1 ČL), rozdrvíme ich na sypkú zmes a pridáme do hrnca s opečenou zeleninou spolu s pretlačeným cesnakom. Miešame približne dve minúty a potom pridáme aj pokrájanú kapustu, zemiaky, morskú soľ (1 PL), bobkový list (4-5 ks), čerstvý estragón, zalejeme litrom zeleninového bujónu, litrom vody a hodinu varíme pod pokrievkou na miernom plameni.
– Necháme čiastočne vychladnúť, vyberieme bobkový list a ponorným mixérom dôkladne rozšľaháme. Podľa potreby dochutíme soľou či bielym korením.
– Pred podávaním na zvyšku masla prudko opečieme huby, ktoré s čerstvým estragónom vložíme priamo do polievky.
 
suroviny:
1ks menšia biela kapusta
1ks väčší biely kaleráb
1ks biela cibuľa
2ks strúčik cesnaku
150g zeler
50g maslo
1ks väčší zemiak
1 l zeleninový bujón
1 l voda
10ks šampiňony
2PL maslo
čerstvý estragón, bobkový list kardamon, morská soľ
sušený zázvor, rasca
biele korenie

 

 

facebook.com/MojeJedloByPyco
instagram.com/mrpyco